HemIntensivutbildningen till tandsköterska passade mig perfekt
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 11.30-12.30

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

”Intensivutbildningen till tandsköterska var den perfekta chansen att kunna utbilda mig inom tandvården”

Lema Aslan, 22

Tandsköterska. Lema Aslan, 22, fick upp ögonen för yrkesrollen tandsköterska under sin praktik på en tandvårdsklinik. Hon valde att fortsätta inom området genom att utbilda sig till tandsköterska på distans. Under den 1-åriga intensivsutbildningen var Lema ute på 16 veckors praktik, där hon nu även ser fram emot fortsätta jobba efter avslutad utbildning. Läs mer om vad Lema fick göra på sin praktik och hennes tankar kring valet av utbildning.

Hej Lema! Berätta lite om dig själv. 

Mitt namn är Lema Aslan, 22 år gammal, född och uppvuxen i Botkyrka och jag har en syriansk arameisk bakgrund. Om jag ska beskriva mig själv som person lite kort så är jag väldigt målinriktad och organiserad.

Berätta om valet att utbilda dig till Tandsköterska på Distans på Nackademin på ett år?

Jag valde att läsa utbildningen på ett år då jag tidigare har fått möjligheten att få praktisera på en privat tandvårdsklinik under nästan ett års tid och jag kände att det var något jag tyckte var väldigt intressant. Därför kände jag att intensivutbildningen till tandsköterska var den perfekta chansen att kunna få utbilda mig inom tandvården. Samtidigt som jag sökte till Nackademin fick jag också möjligheten att arbeta som tandvårdsbiträde på Folktandvården Liljeholmen medan jag utbildar mig till tandsköterska.

Vad gjorde du innan du började utbilda dig till tandsköterska?

Innan jag valde att studera till tandsköterska så utbildade jag mig till undersköterska specialiserad inom akutsjukvården. Under utbildningen fick möjligheten att praktisera inom rekonstruktiv plastikkirurgi på Karolinska Institutet i Solna. Jag jobbade även inom äldreomsorgen.

Hur har det varit att plugga på distans?

Det bästa med utbildningen har varit att man kunnat arbeta självständigt och få välja en högre takt om man önskar det. Det har varit väldigt bra att studera på distans, då jag även kunnat arbeta vid sidan av studierna.

Utbildningen består av 16 veckors praktik – var gjorde du din praktik och hur var det?

Jag fick möjligheten att göra min praktik på min arbetsplats Folktandvården Liljeholmen där jag arbetar som tandvårdsbiträde, vilket jag tyckte var jättebra. Jag har lärt mig otroligt mycket av alla mina kollegor på plats.

Eftersom jag redan varit anställd på Folktandvården i Liljeholmen sedan november 2017 som tandvårdsbiträde, har jag fått arbeta med de allra flesta arbetsuppgifter som en tandsköterska har. Jag har fått assistera inom undersökningar, lagningar och endo samt fått arbeta med alltifrån avtryck till borttagning av supra tandsten, ta hand om sterilen och hjälpa till i receptionen. Jag har även fått möjligheten att få assistera vår kirurg en gång i veckan.

Vad ska du göra nu när du blir klar?

Jag kommer förhoppningsvis att arbeta kvar på Folktandvården i Liljeholmen, men då med en anställning som tandsköterska och fortsätta att utvecklas så mycket som möjligt under åren och mitt mål en dag är att jag ska arbeta mycket mer inom tandkirurgi så som implantat och så vidare.

Blev du intresserad av Lemas utbildning? Nästa utbildningsstart är i januari 2020! Läs mer om utbildningen här.