HemInnebandyproffset Viktor pluggar till byggnadsingenjör
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre kl 10-12

08-466 60 00
antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

08-466 60 00
expeditionen@nackademin.se

Hitta till Nackademin 
Tomtebodavägen 3A, 171 65 Solna

Vi som jobbar på Nackademin

Möt personalen på Nackademin

Overlay link

Kontakt

Hitta till Nackademin i Solna och Uppsala

Overlay link

Innebandyproffset Viktor pluggar till byggnadsingenjör på Nackademin

Viktor Klintsten, 30

Viktor Klintsten har ett hektiskt schema – samtidigt som han pluggar till byggnadsingenjör mark och vatten på Nackademin, gör han karriär som innebandymålvakt i både landslaget och Storvreta IBK. Nyligen tog hans lag hem guldet under SM-finalen i Globen. Själv tycker Viktor att det har gått bra att kombinera studierna på Nackademin med innebandykarriären eftersom hans utbildare både har varit förstående och hjälpsamma.

Hej Viktor, berätta – vem är du?

Jag är 30 år, bor i Uppsala och har tidigare jobbat halvtid inom läkemedelsbranschen vid sidan av innebandyn. Innan jag började på utbildningen Byggnadsingenjör mark och vatten hade jag ingen erfarenhet av byggbranschen, därför blev studierna här på Nackademin någonting helt nytt för mig.

Det skulle vara roligt att vara med och projektera en ny stadsdel!

Du utbildar dig till Byggnadsingenjör mark och vatten. Vad innebär det?

Det innebär att jag får den utbildningen som behövs för att kunna projektera och utföra vatten/mark och anläggningsarbeten. Jag kommer att arbeta med både bostadsgårdar, idrottsplatser, VA, parker, trottoarer, och cykelbanor.

Hur kom du fram till att du ville bli just Byggnadsingenjör inom mark och vatten?

Jag hittade utbildningen av en slump när jag sökte runt på nätet efter olika utbildningar och tyckte att den verkade vara både rolig och stimulerande. Jag fick intrycket av att byggnadsingenjör inom mark och vatten innebar ett varierande yrke med olika utmaningar. Någonting som jag också fastnade för var att byggnadsingenjörer jobbar i team, vilket jag har erfarenhet av från innebandyn.

Vid sidan av dina studier spelar du även innebandy (och ditt lag Storvreta IBK vann nyligen SM-guld!). Hur går det att kombinera innebandykarriären med heltidsstudier?

Det funkar jättebra. Jag har pratat med skolledningen och mina utbildare om hur min situation ser ut och de ser bara positivt på det. Därför hjälper de mig med det jag missar om jag behöver vara borta på till exempel en bortamatch.

Berätta lite om din LIA – var praktiserar du och vad har du fått göra under praktiken?

Jag är just nu ute på min första LIA som är förlagd hos Uppsala kommun. Mina uppgifter varierar, bland annat har jag fått följa med anläggare på deras projekt, som involverat såväl anläggning av konstgräsplaner, gång- och cykelvägar, VA-system och parker. Jag har nu en månad kvar av min praktik och tanken är att jag ska få möjlighet att ta lite större ansvar under den tid som är kvar. Än så länge har jag mest fått se och lära, och ställt massvis med frågor.

Har du något framtida drömjobb, företag eller projekt som du gärna skulle arbeta på i framtiden?

Nej, jag har inte riktigt kommit så långt i tankarna än. Min plan just nu är att inte ha så bråttom – jag vill känna mig trygg i det jag gör. Men visst skulle det vara roligt att vara med och projektera en ny stadsdel!

Har du något tips till den som just nu står inför valet att välja utbildning och funderar på att jobba inom byggbranschen med inriktning mark och vatten?

Mitt största råd är: våga ställ frågor under lektionerna och gå på alla lektioner. Bli inte stressad i början om du inte hänger med, man lär sig massvis med saker under första LIA-perioden och saker kommer att ljusna med tiden!

Vill du veta mer om Viktors utbildning Byggnadsingenjör mark och vatten? Läs mer om den här!

Några snabba med Viktor

Född1988 i Storvreta 
BorUppsala
Det här hittar jag på en ledig dag:Försöker att hitta på någonting med flickvännen eller tar det bara lugnt
FavoritserieVikings
FavoritplatsGotland
Vad äter du till frukostÄgg och knäckemackor
Något du inte visste om dig själv?Jag vet faktiskt inte. Att jag förhoppningsvis kommer att bli miljonär i framtiden.