HemInformation med anledning av Coronaviruset
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-to kl 10-12

08-466 60 00
antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

08-466 60 00 (vardagar kl. 9-13)
expeditionen@nackademin.se

Besökstider:
Måndag 9:00-13:00
Tisdag: 8:00-10:00
Onsdag: 8:00-10:00
Torsdag: 9:00-13:00
Fredag: 8:00-10:00

Expeditionen ligger på plan 4.

Hitta till Nackademin 
Tomtebodavägen 3A, 171 65 Solna

Vi som jobbar på Nackademin

Möt personalen på Nackademin

Overlay link

Kontakt

Hitta till Nackademin i Solna och Uppsala

Overlay link

Nackademins anpassningar med anledning av Coronaviruset

Nackademin tar fortsatt allvarligt på den rådande pandemin och följer noggrant utvecklingen genom Folkhälsomyndighetens samt Myndigheten för Yrkeshögskolans (MYh) direktiv. Vi har tidigare informerat om att Nackademin från 12 mars ställde om till digital undervisning med anledning av Coronavirusets spridning. Vi blev då en helt digital yrkeshögskola.

Vid terminsuppstarten i augusti gjorde vi anpassningar för framförallt nya studenter på Nackademin. Detta med stöd av att den tidigare rekommendationen om distansundervisning upphävdes från myndighetens sida från den 15 juni, samtidigt som Folkhälsomyndighetens generella rekommendationer fortsatt gäller.

Vi väljer att ha samma förhållningssätt till nuläget som MYh. De menar att det är rimligt att anta att det även under hösten finns delar av utbildningarna som fortsatt kommer att bedrivas på distans men att om situationen tillåter jobba med återgång till ”på plats utbildning”. Detta förhållningssätt gäller tills vidare, men kan ändras om det finns skäl för det. Det betyder att det senare kan komma en rekommendation om att samtliga utbildningar återigen ska gå över till 100% distansform.

Är du student på Nackademin? Du hittar uppdaterad information i Studentportalen.

För att kunna följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, samt för att alla som vistas i våra lokaler ska känna sig trygga, hjälps vi alla åt genom att:

  • hålla avstånd
  • tvätta händerna och använda handsprit
  • hälsa på varandra utan att ta i hand och kramas
  • stanna hemma vid minsta möjliga förkylningssymptom
  • undvika färdas i kollektivtrafiken under rusningstid

Det finns tillgång till handsprit på alla toaletter på Nackademin och vi har utökat städningen på alla gemensamma utrymmen. Önskar du använda munskydd och/eller handskar ber vi dig ta med dessa själv. Bär gärna även med dig egen handsprit för mer frekvent användning.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer dagligen och gör anpassningar omgående om läget kräver det. Vi uppdaterar löpande alla studenter med den senaste informationen via mailutskick.

​Har du frågor om hur Nackademin hanterar situationen med Coronaviruset? Kontakta Astrid.WestfeldtCorneman@nackademin.se.

Varmt välkommen till Nackademin och din nya karriär!

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär