HemFAQ: Allt du behöver veta inför terminsstarten
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-to kl 10-12

08-466 60 00
antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

08-466 60 00 (vardagar kl. 9-13)
expeditionen@nackademin.se

Besökstider:
Måndag & torsdag: 10:00-13:00

Expeditionen ligger på plan 4.

Hitta till Nackademin 
Tomtebodavägen 3A, 171 65 Solna

Vi som jobbar på Nackademin

Möt personalen på Nackademin

Overlay link

Kontakt

Hitta till Nackademin i Solna och Uppsala

Overlay link

Lär dig att hitta rätt på Nackademin

I Solna

 • Byggnaden är indelad i tre delar: A, B och C. Huvudentrén tillhör B-delen, till vänster om huvudentrén finns A-delen och på den högra sidan finns C-delen.
 • Salarna och klassrummen benämns enligt följande: A104, där bokstaven A beskriver att salen ligger i A-delen och siffran 1 visar att det är på plan 1. På varje plan är sedan alla salar märkta med en skylt.
 • På våning 0 hittar du lunchrestaurangen Hjulet, ett café, matsalar och bra studieplatser.
 • Runt om i huset på plan 2 och 3 finns olika grupp- och projektrum som är fria att använda för dig som studerar på Nackademin. De går inte att boka i förväg.
 • På plan 5 hittar du oss som arbetar på Nackademin.

I Uppsala

 • I Uppsala är Nackademin indelat i två delar med olika ingångar. Vid port 22A sitter vi som jobbar på Nackademin, där finns även klassrummen Linné och Ernman, en datorsal, studentkök och matsal med mikrovågsugnar och kylskåp.
 • I port 22B hittar du fler grupprum samt ytterligare två klassrum.

Studietider

20-klasser

2-åriga utbildningar:
Studieperiod 1: 2020-08-24 – 2021-05-28 (200 YH-poäng)

19-klasser

2-åriga utbildningar
Studieperiod 2: 2020-08-17 – 2021-05-21 (200 YH-poäng)

OBS! Var uppmärksam på att din utbildning kan ha andra studieperioder och poäng. Kontakta din utbildningsledare för att få mer information om studietider och poäng för utbildningarna: Internet of Things-utvecklare, Byggprojektör BIM, Byggnadsingenjör kalkyl och inköp, Digital kommunikatör i sociala medier, Digital kommunikatör i sociala medier (Distans), Virtual Reality-utvecklare och Välfärdstekniksamordnare (distans).

Hur gör jag för att ansöka om studiemedel från CSN?

 • Ansök på csn.se
 • Ange studieperioder och poäng (se nedan)
 • Studieförsäkran lämnas elektroniskt av både student och Nackademin (tidigast vid första skoltillfället).

Tips på länkar kopplat till CSN:

Hur ansöker man?
En guide i CSN-djungeln

När kan jag ansöka om CSN?

Du kan ansöka om studiemedel när du har fått plats på en utbildning, men du kommer inte att få någon utbetalning förrän både du och Nackademin har lämnat en studieförsäkran. Vi kommer att lämna din studieförsäkran först när du har påbörjat utbildningen, dvs efter att du har närvarat vid uppropet.

Jag hängde inte riktigt med på det där med studieförsäkran. Vad menas med det?

Du som student behöver studieförsäkra dig på CSN:s hemsida. En studieförsäkran innebär att du intygar för CSN att du ska studera. Nackademin kommer också att studieförsäkra dig under din första undervisningsdag. Först när vi har studieförsäkrat dig kan du få studiemedel från CSN. Både du själv som student och Nackademin måste alltså intyga att du studerar, vilket vi gör efter uppropet.

Hur många poäng är det per termin?

Vanligtvis är varje termin 100 poäng, det vill säga 200 poäng per läsår. Våra terminstider är uppdelade efter läsår, därför ska du skriva in 200 poäng när du gör din CSN-ansökan. Det kan vara så att utbildningen just du har sökt, har en annan studieperiod, i sådana fall vänligen kontakta expeditionen@nackademin.se för mer information.

Är det första datumet för terminstider samma sak som första undervisningsdag?

Nej. Terminstiderna som finns på CSN är de officiella tiderna för att säkerställa att du som student får studiemedel för hela studieperioden. Den första undervisningsdagen är inte exakt samma dag får alla våra klasser.

När börjar skolan och hur kommer jag åt mitt schema?

För utbildningar som startar höstterminen 2020 är den generella riktlinjen den 24 augusti, men första undervisningsdag skiljer sig åt mellan olika klasser. I mejlet som du får från Nackademin efter att du har tackat ja till en utbildning, finns en länk till ditt schema, samt beteckningen för din klass. Där finns också instruktioner för hur du söker efter ett schema.

Observera att ändringar i schemat kan (och kommer!) att förekomma, så boka inga semesterplaner utifrån ditt undervisningsschema!

När behöver jag beställa kurslitteratur?

När du blir antagen till en utbildning får du ett välkomstbrev från din utbildningsledare med viktig information inför terminsstarten, bland annat om kurslitteratur. Den information som inte står med i välkomstbrevet kommer du att få i samband med uppstarten i augusti.

Måste jag ha en bärbar dator?

Om det krävs en bärbar dator på din utbildning står den informationen i välkomstbrevet från din utbildningsledare. Där står det också om det krävs en särskild prestanda eller liknande. Om det inte krävs en bärbar dator på din utbildning kan du använda vilken bärbar dator du vill (om du har tänkt använda en sådan). I annat fall finns det datorsalar hos oss!

Vad kan jag få hjälp med i studentexpeditionen?

Vänd dig till studentexpeditionen i Solna via e-post eller till Uppsala via telefon om du behöver hjälp med:

 • Intyg
 • Betygsutdrag
 • CSN
 • Adressändring och andra personuppgifter
 • Andra allmänna frågor och funderingar

Vart vänder jag mig om jag har IT-problem?

Nackademins IT-support hittar du mitt emot skrivarna på plan 0 i Solna mellan klockan 08.00 och 10.00 varje dag. Behöver du komma i kontakt med vår support vid andra tider eller om du pluggar i Uppsala når du dem via mail på itsupport@nackademin.se. 

Innan du kontaktar IT-support kan du gärna kika på vår digitala IT-hjälp där du hittar svar på vanliga IT-relaterade frågor och olika lathundar och guider. Den hittar du i studentportalen benämnd som “IT-hjälp”.

Access till skolan och utskrifter

Vid uppstarten får du en personlig passer- och kopieringsbricka från din utbildningsledare. Det är med den som du kommer in i skolan, kan skriva ut och kopiera med våra skrivare.

Vilka tider är skolan öppen?

Som studerande kommer du in i skolan mellan klockan 7.30 och 18.00 genom att använda din passerbricka. Detta gäller för både Solna och Uppsala.

Vilka bra lunchställen finns nära Nackademin?

studentsmart.se har vi samlat alla smultronställen som ligger i nära anslutning till Nackademin.

Smultronställena nära Nackademin i Solna hittar du här.
Smultronställena nära Nackademin i Uppsala hittar du här.

Mer information kring hur du kan engagera dig under din studietid eller få pedagogiskt stöd finns i Nackademins studerandehandbok som du hittar på studentportalen. Där hittar du även en onlinebaserad introduktionskurs om studieteknik.

Varmt välkommen som student hos oss på Nackademin!

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär