HemHur man lyckas med Nackademins 10 veckors kurser i programmering
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Hur man lyckas med Nackademins 10 veckors kurser i Programmering

Hur kan du kombinera arbete med studier och maximera ditt resultat?
– Så här får du ut maximalt av din studietid.

Att anmäla sig till en kurs kan vara både motiverande men även skrämmande. Att få tiden att räcka till med både jobb och familjelivet kan vara tufft. Samtidigt är kompetensutveckling nödvändigt för att hinna med i den snabba utvecklig som pågår i samhället.
Med Nackademins kurser inom programmering kommer du under en kort och intensiv tid att få lära dig nya kompetenser samtidigt som du arbetar heltid.
Kursen kommer att ge dig färdigheter som kan stärka din karriär, men för att få ut maximalt ur din studietid behöver du rätt motivation och engagemang.
Så hur balanserar man egentligen familjeliv, arbetsliv, och studier? Och hur får man ut så mycket kunskap som möjligt under sina 10 veckor?

Vi har listat 8 tips för att maxa din studietid och boosta din nya karriär!

1. Förbered din familj och vänner
– Att lära sig en ny kompetens tar tid och fokus! Och det måste det för att du ska lyckas. För att nå dina studiemål kommer du att behöva lägga ner mellan 10-20 timmar per vecka. För att slippa konflikter och göra livet enklare är det viktigt att du berättar för alla runt om kring dig att du kommer att vara mer upptagen än vanligt under en period.
Det kan även vara en idé att flagga på jobbet att du planerar att kompetensutvecklas under 10 veckor.
– Men kom ihåg, det är endast 10 veckor! Fördelen med Nackademins kurser är att studietiden endast pågår under en kort tid. Efter det kan du lägga mer fokus på nära och kära.

2. Gör en plan
Att spendera 10-20 timmar i veckan på att studera kan verka enkelt, men utan en plan är risken stor att det blir stressigare än du trodde.
En av de stora fördelarna med att kurserna är deltid och online är flexibiliteten det ger dig.
Men för att hålla motivationen uppe är det ändå viktigt med en plan. Sätt dig ned med din kalender och planera in vilka tider du planerar att studera. På så sätt ser du hur mycket tid som krävs och när du panerar att utföra studierna.

3. Prata med din chef
Många arbetsgivare blir glada över att sin personal lägger tid på kompetensutveckling. Kanske kan du till och med argumentera för att de nya kunskaperna kommer att vara till nytta för företaget du arbetar på? Då är chansen stor att din chef låter dig ha lite mer flexibla arbetstimmar, eller kanske till och med betalar för kursen.
Hur som helst är det smart att informera din arbetsgivare om dina studieplaner så snart som möjligt så att ni kan planera upp din arbetssituation de kommande 10 veckorna.

4. Bygg en grund för att lära dig
Kurserna pågår under en relativt kort tid vilket göra att det är ännu viktigare att komma in i studierna snabbt. Förbered dig med att läsa artiklar kring det du ska studera, se YouTube-videor eller prata med någon du känner som jobbar inom ämnet.
Ju bättre du förbereder dig desto bättre kommer din inlärningsupplevelse att bli!

5. Du är inte ensam
Även om du inte kommer att sitta i ett klassrum fysiskt så är det ändå en idé att lära känna dina klasskamrater. Du kommer att få interagera med dina ”klasskamrater” under workshops. Det är även en god idé att använda de digitala kanalerna för att umgås och bygga ditt professionella nätverk.

6. Var aktiv
Se till att delta på alla föreläsningar och var aktiv i diskussionerna, då kommer du att lära dig betydligt effektivare.
Var inte rädd för att ställa dumma frågor, chansen är att det är fler än du som sitter och funderar på exakt samma sak. Utbildaren är där för att hjälpa dig, men utan att ställa frågor är det svårt att veta vad du behöver hjälp med.
Våra utbildare ger alla deltagare individuell tid och feedback och har tidsluckor för att se till att du får ut så mycket som möjligt under dina tio veckor.
Deltagarna uppmuntras att dela och diskutera sina lösningar med varandra och utbildaren. På så sätt utsätts du för olika idéer och tekniker för att lösa gemensamma problem.

7. Detoxa från sociala medier och Netflix
Äntligen har du en anledning till att ta en paus från sociala medier och Netflix. Att hålla sig uppkopplad för att se vad dina vänner gör på Instagram kan vara distraherande, lägg istället den fritiden på något som ger energi – som en löprunda eller fika med en vän.
Det är inte heller dags att hitta en ny serie på Netflix och plöja igenom 2 säsonger av.

8. Glöm inte att leva
Att kombinera arbete och studier kan vara utmanande men det är ändå viktigt att lägga tid på sådant som ger energi. Fundera på vad som är viktigt för dig och planera in dina studier kring det. Det kan vara allt från träning, spela golf eller varför inte trädgårdsarbete. Allt som ger dig en liten extra boost av positiv energi är bra!
Glöm inte bort din familj. Om du har små barn så är de kanske inte lika förstående som resten av din omgivning till varför mamma/pappa är otillgänglig i tio veckor. Se till att du gör plats även för familjetid.
En vecka består av 168 timmar, varje dag har 24 timmar. Du spenderar ca 15 timmar per dag på jobbet eller sover. Fortsätt med det! Sömn är viktigt för att kunna tillgodogöra den informationsmängd som kommer att bearbetas.
Det betyder att du har nio timmar varje dag kvar, av dessa bör du lägga ca två till tre timmar på att plugga. Det betyder att du kommer att ha minst 7 timmar till familj och friditsaktiviteter – Det klarar du!

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär