HemGunnar sadlade om till DevOps Engineer
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

”Som utbildningsform är yrkeshögskolan oslagbar”

Gunnar Lindström

Gunnar Lindström behövde lämna restaurangbranschen för att få ihop livspusslet. Som en del av utbildningen till DevOps Engineer gör han praktik på ett företag som specialiserat sig på högsäkerhetslösningar. Att få göra praktik som en del av yrkeshögskoleutbildningen beskriver han som en ovärderlig möjlighet.

Efter många år i restaurangbranschen gjorde familjelivet det svårt för Gunnar Lindström att fortsätta jobba kvällar och helger. Han bestämde sig för att låta sitt stora IT-intresse bli en möjlighet till en ny karriär. För två år sedan början han på yrkeshögskoleutbildningen till DevOps Engineer på Nackademin.

– Jag har alltid varit intresserad av datorer och IT, och haft det som hobby. Nu när jag är lite äldre och har barn kände jag att det inte funkar att jobba i restaurangbranschen längre. Nackademins yrkeshögskoleutbildning till DevOps Engineer hade fått väldigt bra recensioner, så valet var ganska enkelt.

Yrkeshögskoleutbildningens praktik en ovärderlig möjlighet
Som sista moment på utbildningen gör han nu praktik hos ett IT-företag som är specialiserade på högsäkerhetslösningar.

– Jag har nu varit på deras högsäkerhetsavdelning i tjugo veckor och jobbar med ett antal kunder som vill ha högsta säkerhet på sina IT-system. Jag är väldigt intresserad av just säkerhet, så detta är en drömpraktik.

Här har han känt sig som en del av teamet från dag ett, samtidigt som han fått stora möjligheter att utvecklas och lära sig mer.

De har en jättebra struktur för att ta emot praktikanter. Vi blir direkt en del av teamet och får ansvar men också mycket hjälp. Allt jag pluggat har jag fått användning för, samtidigt som jag också fått möjlighet att utvecklas och lära mig otroligt mycket mer. Det är en ovärderlig möjlighet.

Yrkeshögskola en oslagbar utbildningsform

Möjligheten till praktik var en avgörande faktor när Gunnar Lindström valde en yrkeshögskoleutbildning.

– Man är ute i verkligheten och får lära sig otroligt mycket. Man får kontakter direkt in i branschen. Möjligheten till praktik var största anledningen till att jag sökte till yrkeshögskola. Som utbildningsform skulle jag säga att yrkeshögskolan är helt oslagbar.

I framtiden hoppas han att fortsätta arbeta inom högsäkerhetslösningar eller automation.

– Högsäkerhet och automation är det jag tycker är mest spännande. Jag skulle till exempel gärna jobba med penetration testing, att testa olika systems säkerhet och hur svårt det är att ta sig in. Jag är också väldigt intresserad av automation och hur man kan få system att fungera helt själva utan en mänsklig hand.

En utbildning som gett mersmak

Som ny i branschen tror Gunnar Lindström framför allt att han kan bidra med ett stort intresse och ett driv att utvecklas och lära sig mer.

– Att bli bra på IT handlar väldigt mycket om att ha intresset för det. Man behöver tycka om att testa sig fram, sitta och leka med olika lösningar. Utbildningen har verkligen ökat det intresse som jag redan hade, så det tillsammans med ett driv att lära mig mer tror jag är en av mina styrkor.

Gunnars topp tre med praktik

  • Stor variation i arbetsuppgifterna.
  • Att både få eget ansvar och värdefull handledning.
  • Att få använda och vidareutveckla de kunskaper man fått under utbildningen.

Om Yrkeshögskolan

Yrkeshögskola är en utbildningsform för yrkesinriktade studier på hög nivå. Dess exakta roll varierar mellan olika länder. I Sverige, är yrkeshögskoleutbildning en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teoretiska studier med stark arbetslivsanknytning. Utbildningsutbudet är avsett att matcha arbetslivets kompetensbehov. Minst en fjärdedel av utbildningen utgörs av Lärande i Arbete (praktik). Praktik är en nyckel till jobb för många studenter och en effektiv rekryteringskanal för arbetsgivare.

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär