Richard Ström pluggar sitt sista år på Programutveckling .NET på Nackademin och gör just nu sin LIA inom webbutveckling på NetRelations.

Hej Richard! Vem är du och vad pluggar du?

Hej! Jag heter Richard Ström och gör mitt andra och sista år på Nackademin, där jag studerar Programutveckling.NET.

Du gör din praktik på NetRelations. Vad får du göra där?

Det stämmer, jag sitter just nu i ett riktigt roligt och utmanande projekt där jag vidareutvecklar deras intranät med att integrera dokument/filer från en eller flera olika Sharepoint-instancers dokumentbibliotek. När jag är klar med det kommer dokument ifrån Sharepoint att vara sökbara på deras intranät, som använder EPiServer-Find som sökmotor.

Den här Sharepoint-integrationen kommer att kunna användas på alla webbplatser och intranät som använder sig av EPiServer-Find och det känns ju extra häftigt!

Hur tänkte du när du skulle söka LIA?

När jag först skulle söka LIA så trodde jag det skulle vara betydligt svårare än det faktiskt var – företagen jag kontaktade gav ett mycket bra bemötande och var väldigt intresserade. Jag valde att söka mig till ett företag som arbetar med webbutveckling och EPiServer då jag tycker det är både roligt och ett bra tillfälle att få lära mig mer EPiServer.

Vad är det roligaste med att programmera?

Det roligaste med att programmera är att man ständigt ställs inför olika situationer om hur man på bästa sätt kan lösa problemen som uppstår. Att skriva kod som datorn förstår är betydligt enklare än att skriva kod som en annan utvecklare förstår.

Vad vill du jobba med i framtiden?

I framtiden ser jag mig själv jobba på en webbyrå som en EPiServer-expert, där jag med mina kollegor kan hjälpa kunderna att nå framgång via väl utvecklade webbplatser och intranät!

Har du något tips till någon som tycker att IT verkar kul och funderar på att börja plugga någon av Nackademins IT-utbildningar?

Mitt bästa tips till de som inte är helt hundra är att gå Nackademins Preparandkurs i Programmering, det är en intensivkurs som motsvarar Programmering A från gymnasiet och där får du testa på hur roligt det är att programmera!

Vill du också jobba med IT i framtiden? Våra utbildningar kan vara din väg dit! Läs mer om våra IT-utbildningar här och om våra Preparandkurser här