HemFrån ströjobb till drömjobb via DevOps-utbildningen
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

”Min kollega rekommenderade skolan och utbildningen kändes rätt”

Efter tillfälliga jobb ville Thomas Talving göra verklighet av drömmen om ett kvalificerat jobb inom IT. Yrkeshögskoleutbildningen på Nackademin ledde till en tjänst med ansvar för IT-lösningar på ett företag som skapar specialeffekter för film.

Thomas Talving har älskat IT sedan han var sex år och fick en dator av sin pappa. Efter tillfälliga jobb som bland annat säljare och väktare ville han göra det som tidigare bara varit ett intresse till en sysselsättning. Yrkeshögskoleutbildningen till Dev Ops Engineer på Nackademin blev starten på en karriär inom IT.

Pappa gav mig min första dator och sa ”gör vad du vill och var inte rädd att ta sönder den, blir det några konstigheter så fixar jag det” vilket gjorde att jag aldrig var rädd att testa mig fram. Det utvecklade mitt intresse för teknik och IT.

Yrkeshögskoleutbildningen gjorde intresset till ett yrke
Senare i livet började Thomas intressera sig för hemautomation, exempelvis att kunna sätta på dammsugaren och tända lampor på distans, samt kodning. Han drev en teknikpodd tillsammans med en kompis och byggde en smart spegel till sitt eget hem. Trots ett stort intresse för tekniska lösningar var det inte självklart att skaffa sig en formell utbildning inom ämnet.

Jag har alltid varit intresserad av IT och teknik, men har aldrig riktigt gillat att plugga. Det är faktiskt något jag försökt undvika. Men min poddkollega som pluggat på Nackademin rekommenderade skolan och utbildningen kändes rätt.

Fysiska klasser, närvarande utbildare och ett lagom tempo gjorde att Thomas snabbt trivdes.

Jag var lite orolig för programmeringen eftersom jag inte gjort det på flera år, men det gick bra. Förutom det fick jag lära mig automatisering och en massa annat, allt jag behövde för att komma ut på mitt första jobb, helt enkelt. Och jag kände mig aldrig ensam eller stressad över att hinna med.

Från praktik till fast anställning
Det första jobbet efter utbildningen lät inte vänta på sig. Efter praktiken på Important Looking Pirates, som skapar specialeffekter för film, kom erbjudandet om fast anställning.

Idag jobbar jag som Sys- och IT-administrator här. Det innebär att jag ser till att alla IT-lösningar fungerar och har hand om maskinerna som artisterna arbetar med. Det roligaste med mitt jobb är att man får se mycket av det som ska komma i framtiden. Till skillnad från mina tidigare jobb är ingen dag den andra lik här.

Yrkeshögskoleutbildningen på Nackademin blev biljetten till en karriär inom IT.

Det är svårt att komma in i branschen utan utbildning, men till skillnad från vad många kanske tror så behöver man inte alltid en lång utbildning. Det går lika bra att gå en kortare yrkeshögskoleutbildning och sedan lära sig resten på jobbet. Jag lär mig nya saker varje dag och kan växa med företaget och i den roll jag har.

Vill du veta mer om utbildningen DevOps Engineer? Läs mer och ansök här!

Topp tre med mitt jobb

  • Stor variation – ingen dag är den andra lik
  • Möjlighet att växa med företaget och i min roll
  • Att får vara bland de första som ser sådant som ska komma i framtiden

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär