HemNackademin
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

08-466 60 00
antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

08-466 60 00
expeditionen@nackademin.se

Vi som jobbar på Nackademin

Möt personalen på Nackademin

Overlay link

Övrigt

Samarbeten, kompetensutveckling och övriga frågor.

Overlay link

Nackademin <3 Musikhjälpen: Studenterna bakom årets finaste julkort

HEJ NACKADEMIST. Trots att temperaturen dansar runt minusstrecket är det snart dags för årets mest värmande vecka när Musikhjälpen drar igång i Linköping, i år på temat Ingen ska behöva fly klimatet. För att stötta denna underbara rörelse bjuder Nackademin den 15 december in till en förmiddag med Musikhjälpen på storbild, lussefika och försäljning av studenternas egna julkort där alla pengar går oavkortat till Musikhjälpen. Vi tog en pratstund med designstudenterna Edith och Tove, initiativtagare till arbetet med julkorten, för att höra lite mer om vad vi tycker är årets julklapp!

Hej Edith och Tove! Vilka är ni?

Hej du! Vi är förstaårsstudenter på Nackademins program Förpackningsutvecklare/- designer.

Varför valde ni att läsa förpackningsdesign?

Vi är båda kreativt lagda och såg potential i programmet. Det verkade vara ett brett program som innefattar mycket av det vi är intresserade av, både design och konstruktion. Dessutom var praktikperioden en lockande faktor. Att i praktiken få utöva och prova på yrket innan examination gör att man får en trygghet och bredare kunskap.

Berätta om ert initiativ och varför det blev för just Musikhjälpen?

Edith: Det började med att Tove på ett av våra klassmöten tog upp att det skulle vara kul att tillsammans göra något för Musikhjälpen. Klassen tyckte det var en rolig idé, där en i klassen kläckte iden att var och en skulle illustrera ett julkort som vi sen skulle sälja i buntar till nära och kära. Det blev till ett större projekt tack vare vår lärare Staffan Daun och skolans uppmuntrande engagemang, vilket är superkul!

Vad har ni fått för respons utifrån?

Alla har tyckt att detta är ett jättekul initiativ och både skolan och Staffan har hjälpt oss att få detta projekt i hamn. Staffan har varit ett stort stöd och guidat oss genom projektet. Tack Staffan!

Hur har arbetet med projektet sett ut?

Det har gått väldigt fort! För bara några veckor sedan hade vi vårt första möte och idag fick vi lådorna med julkorten från tryckeriet Ineko som har sponsrat med både material och tryck. Och de är så himlens fina!

Berätta om eventet på Nackademin den 15 december!

Det är ett fullspäckat program. Det kommer att bli lussefika sponsrat av Mathem, luciatåg, direktsändning av Musikhjälpen på storbildsskärm, julpyssel, vernissage av illustrationerna och försäljning av julkorten så klart. Så kom och häng med oss på nedre plan på Nackademin. Och passa på och köp julkort!

Hur gör man om man vill köpa ett kort?

Förutom att man kan köpa dem den 15:e så är man välkommen upp till oss i Verkstaden på plan 4C och fråga efter någon i FP15.

Vad har ni för förhoppningar med projektet?

Att dra in jättemycket pengar till Musikhjälpen! Vi har 300 buntar som vi kommer sälja för 200 kr/st. Målet är att sälja alla och då få in 60 000 kr. Sen hoppas vi ju självklart på mer ?

Vill ni rekommendera något?

Har man inte möjlighet att köpa julkorten kan man alltid donera en slant via vår digitala insamlingsbössa på bossan.musikhjalpen.se/insamling/nackademin-hjarta-musikhjalpen

 

Läs  mer om här om eventet Nackademin <3 Musikhjälpen här!

Låter  förpackningsutveckling/-design som ett spännande ämne? Läs mer om utbildningen här!

 

Hitta din utbildning

Vill du läsa mer om våra olika utbildningar? Vi har ett stort utbud av yh-utbildningar och kurser som gör dig redo för jobb.