Funderar du på att börja plugga en Yh-utbildning på Nackademin med start vårterminen 2018? Här hittar du allt du behöver veta kring att söka utbildning på Nackademin och vilka viktiga datum du behöver hålla koll på. 

Hur gör jag för att söka en utbildning?

 Registrera din ansökan

Det första du behöver göra är att registrera din ansökan. Det gör du genom att klicka på ”Ansök nu” på utbildningssidan. Du kan också göra din ansökan direkt på yh-antagning.se. Detta betyder att du väljer vilken utbildning du vill söka till samt registrerar alla dina personuppgifter.

Du har nu tagit först steget mot en ansökan till Nackademin!

 Färdigställ din ansökan

Nästa steg är att färdigställa din ansökan. Det är nu du gör själva inlämningen, det vill säga: det som gör att vi kommer att behandla din ansökan och se om du är behörig till utbildningen du sökt till. I det här steget bifogar du även de dokument som du vill använda för att påvisa din behörighet. Du kan även komplettera med fler dokument senare om du håller på att läsa upp någon behörighet.

Det är väldigt viktigt att du ser till att ”Lämna in” din ansökan via ”Mina sidor” på antagningswebben, då det är först efter det som den är färdigställd.

Vilka viktiga datum behöver jag ha koll på?

11 sep öppnar antagningen – det vill säga du kan skicka in din ansökan inför VT18
16 nov är sista dagen att skicka in din ansökan för utbildning med start VT18
22 nov är sista dagen att komplettera din ansökan
5 dec  skickas antagningsbeskeden ut
15 jan 2018 utbildningsstart

Vad menas med urval och hur görs det?

Om vi har fler behöriga sökande än antalet platser på en utbildning, görs ett urval. Alla sökande hamnar i samma urval och det är här du samlar de meritpoäng som gör att du kan ”konkurrera” med andra sökande. Du kan få meritpoäng från följande saker:

– Gymnasiebetyg

– Nackademins antagningsprov

Det är den sökande med flest meritpoäng som kommer först in på utbildningen. Vi rekommenderar därför att du ser till att skicka in tydliga intyg på din eventuella arbetslivserfarenhet/högre studier samt att du skriver vårt antagningsprov.

Observera att urvalet endast sker om vi har fler behöriga sökande än antalet platser på en utbildning.

När börjar skolan?

Terminsstarten för utbildningar som startar på vårterminen är 15 januari 2018.

Hur gör jag för att ansöka om studiemedel från CSN?

  • Ansök på csn.se
  • Ange studieperioder och poäng (se nedan)
  • Studieförsäkran lämnas elektroniskt av både student och Nackademin (tidigast vid första skoltillfälle).

Tips på länk: Hur ansöker man?

Jag hängde inte riktigt med på det där med studieförsäkran. Vad menar ni?

Du som student kan studieförsäkra dig på CSN:s hemsida. En studieförsäkran innebär att du intygar för CSN att du ska studera. Nackademin kommer också att studieförsäkra dig under din första undervisningsdag. Först när vi har studieförsäkrat dig kan du få studiemedel från CSN. Efter det kan du få studiemedel från CSN. Både du själv som student och skolan måste alltså studieförsäkra.

Tips inför livet som student

Vi har samlat allt vi önskade att någon hade förklarat för oss den dag vi fick vårt antagningsbesked på siten Studentsmart. Allt från en prognos på din plånboks framtid till en guide i CSN-djungeln. Läs mer på studentsmart.se.

Har du några frågor? Vi på Nackademins antagning svarar gärna på dina funderingar! Kontakta oss på:

✆ 08-4666000
✉ antagningen@nackademin.se