ANTAGNINGSBESKED. Snart är det äntligen dags. Antagningsbeskeden inför hösten 2018 skickas ut på förmiddagen den 27 juni. Vad är det som gäller då? Vi har samlat några av de vanligaste frågorna kring antagningsbeskeden så att du inte missar något viktigt. 

Hur kan jag bekräfta min plats?
Från att du har fått erbjudande om plats på en utbildning har du samma dag + efterföljande dag på dig att tacka ja eller nej till platsen, exempelvis enligt följande:

  • Om du får erbjudande om plats på en utbildning onsdag den 27e juni, så har du hela onsdagen + hela torsdagen den 28e på dig för att tacka ja eller nej till din plats.
  • Om du får erbjudande om plats på en utbildning fredag den 29e juni, så har du hela fredagen + hela lördagen den 30e juni på dig för att tacka ja eller nej till din plats.

Om du inte svarar inom angiven tid, så kommer din plats automatiskt att försvinna och erbjudas till nästa sökande i turordningen. Vänligen observera att du måste delta på uppropet i augusti för att slutgiltigt bekräfta din plats!

Vad händer om jag får en reservplats?
Om du blir reservplacerad så har du fortfarande stor chans att bli antagen. Om du har blivit reservplacerad gäller följande:

  • Om du vill ha kvar din reservplats behöver du inte göra någonting, du behöver alltså inte tacka ja för att få ha kvar den!
  • Om du inte vill ha kvar din reservplats, behöver du logga in och välja ”ej längre intresserad” för platsen det gäller. Detta är viktigt så att andra sökande till utbildningen kan få en plats.

Utbildningsplatserna uppdateras varje natt, och om någon antagen sökande har tackat nej så flyttas en reserv upp till status ”antagen”. Reservplats 1-20 kommer att kallas till uppropet i augusti. En vecka från att det första antagningsbeskedet har gått ut, d.v.s. den 27e juni, händer det som mest bland utbildningsplatserna. Så håll utkik!

När får jag mer information?
Om du har blivit antagen, kommer du inom kort att få ett välkomstbrev från din utbildningsledare med mer information.

Mer information hittar du även här:

–> FAQ: allt du behöver veta om att söka utbildning på Nackademin

Vi på Nackademins antagning svarar gärna på dina funderingar så du är varmt välkommen att kontakta oss på:

✆ 08-4666000
✉ antagningen@nackademin.se