HemDigitalt öppet hus bygg, elteknik, energi, vård och pedagogik
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 11.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Välkommen på digitalt öppet hus inom bygg, elteknik, energi, vård och pedagogik!

 

Digitalt öppet hus är en möjlighet för dig som vill börja studera, karriärväxla eller nyligen avslutat gymnasiestudierna.

11/11

Kl.16.30-18.30
Bygg, elteknik, energi, vård och pedagogik.

I sändningen:

  • Hör vår VD Astrid Westfeldt Corneman tillsammans med vår utbildningschef Madleen Thyrén berätta om konceptet yrkeshögskola och vad det innebär.
  • Möt nuvarande studenten Lisa Olsson som studerar Samhällsbyggnad Infrastruktur. Hör henne bland annat berätta om valet att studera en byggutbildning och vad hon gör på sin nuvarande praktik PEAB.
  • Möt f.d. studenten Kristoffer Öhlund som studerade Byggnadsingenjör BIM på Nackademin. Han arbetar numera Data-/Modell-/BIM-samordnare på Afry. Hör honom bland annat berätta om valet av utbildning och vad han gör i sin nuvarande roll idag.
  • Lina antagningen berättar om allt som rör antagningsprocessen.

Under evenemang kan du även:

  • Chatta med utbildningsledare
  • Chatta med antagningen gällande allt som rör antagningsprocessen

Byggutbildningar på distans                          

Byggnadsingenjör mark och vatten - distans

Vill du jobba med att utforma stadsmiljön, se en stad växa och utvecklas?
En byggnadsingenjör med inriktning mark och vatten står för den tekniska kompetensen när det gäller projektering och utförande av mark- och anläggningsarbeten.

Läs mer om utbildningen

Byggnadsingenjör digitalt byggande - distans

Byggbranschen och inte minst anläggningsdelen har ett mycket stort generellt rekryteringsbehov de närmaste åren. Speciellt stor är efterfrågan av den  kompetens som behövs i den digitaliseringsprocess branschen är inne i.

Läs mer om utbildningen

Platschef

Platschef är en av de mest efterfrågade yrkesrollerna inom Byggbranschen och har ett stort rekryteringsbehov de närmaste åren. Denna utbildning är för dig som arbetar inom Byggbranschen och nu känner dig redo att investera i din framtida karriär.

Läs mer om utbildningen

Byggutbildningar                

Arbetsledare bygg och anläggning

En arbetsledare inom bygg och anläggning är länken mellan platschef och yrkesarbetare, och samordnar arbetet under ett projekt!

Läs mer om utbildningen

Byggnadsingenjör BIM

I rollen som byggnadsingenjör BIM skapar du virtuella prototyper i 3D 4D 5D, vilket gör det möjligt att visualisera, granska och utvärdera byggprojekt redan på planeringsstadiet.

Läs mer om utbildningen

Byggnadsingenjör hållbart byggande

Byggnadsingenjör med inriktningen Hållbart byggande leder till arbete i produktion av ny- och ombyggnationer med fokus på olika aspekter av hållbarhet, exempelvis genom materialval och energieffektivisering.

Läs mer om utbildningen

Byggnadsingenjör ROT

Är du intresserad av att renovera och bygga om äldre hus och byggnader? ROT står för Renovering, Ombyggnad och Tillbyggnad.

Läs mer om utbildningen

Järnvägsingenjör

I YH-utbildningen Järnvägsingenjör får du lära dig saker som allmän och tillämpad underhållsteknik av järnvägen, spårgeometri, tågdrift och om järnvägens kraftförsörjning och elsystem.

Läs mer om utbildningen

Samhällsbyggnad infrastruktur

Vill du vara med och bygga stora projekt som gör trafiken smidigare och transporter snabbare? Som arbetsledare eller anläggningsingenjör inom samhällsbyggnad och infrastruktur bidrar du till att öka kontakten mellan människor.

Läs mer om utbildningen

VA-projektör

När befolkningen ökar och klimatförändringar påverkar uppstår ett antal vattenrelaterade utmaningar. VA-projektörer är en viktig yrkesgrupp för att möta dessa utmaningar, då de har kompetenser för att dimensionera och projektera hållbara VA-system.

Läs mer om utbildningen

Elteknik & energi               

Elingenjör konstruktion

Som Elingenjör konstruktion är det du som gör ritningarna för all elektronik som ska dras och monteras i en byggnad – som belysning, datanät och elinstallationer.

Läs mer om utbildningen

Elkraftingenjör - distans

I rollen som elkraftingenjör kommer du bland annat planera energitillförseln och ta fram ritningar för elnätet, som elkraftingenjörer renoverar och modernisera du elnätet rent praktiskt

Läs mer om utbildningen

Energingenjör - distans

Som energiingenjör jobbar du med att hitta och föreslå nya energibesparande åtgärder som leder till energioptimering inom olika verksamheter.

Läs mer om utbildningen

Utbildning inom pedagogik

Lärarassistent - distans

I rollen som lärarassistent blir du en del av det pedagogiska sammanhanget och hjälper till att skapa en trygg och stabil miljö i skolan. Du bistår lärarna i deras pedagogiska och sociala arbete, och du arbetar tillsammans med enskilda lärare eller flera lärare i ett arbetslag.

Läs mer om utbildningen

Utbildning inom vård

Tandsköterska

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att assistera tandläkare och tandhygienister i olika behandlingssituationer, utföra smittskyddsarbete och tillämpa hygienrutiner i det dagliga arbetet samt bemöta patienter och instruera i sjukdomsförebyggande åtgärder.

Läs mer om utbildningen

Välfärdstekniksamordnare

Den här 1-åriga distansutbildningen vänder sig till dig som jobbar som undersköterska eller har annan relevant yrkesroll inom vård och omsorg och som nu vill vidareutbilda dig för att bli en nyckelperson i implementeringen av ny välfärdsteknik.

Läs mer om utbildningen

Frågor? Vi hjälper dig!

Välkommen att maila eller ringa oss på antagningen.
Telefon(öppet mån-fre mellan 9-12): 08-466 60 00
Mail: antagningen@nackademin.se

Viktiga datum

Ansökan öppnar: 13 januari 2022
Digitalt öppet hus: 10-11 november 2021

Ansökan

Ansökan öppnar i januari 2022.

I filmen berättar vi mer om vilken grundläggande och särskild behörighet du behöver för att söka till en av våra YH-utbildningar.

Mer information om ansökningsprocessen kan du läsa här.

Inte behörig?

Du som saknar behörighet har flera alternativ för att blir behörig. I filmen berättar vi kort om behörighetsprov, preparandkurser, reell kompetens samt 20%-regeln.

Här hittar du mer information om behörighet.

Urval och antagningsprov

Då det oftast är fler antal sökande än antal platser till en utbildning så sker ett urval. Det innebär att de sökande med högst meritpoäng blir antagna. För att öka dina chanser att bli antagen rekommenderar vi dig att göra vårt antagningsprov. I filmen berättar vi mer om urval och antagningsprov.

Här kan du läsa mer information om urval och antagningsprov.

Glöm inte att följa oss i sociala medier!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi håller dig uppdaterad med alla viktig datum och händelser.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär