Jesper Johansson pluggade Programutveckling.NET på Nackademin. Idag driver han eget företag och jobbar på konsultfirman Osolo.

Hej Jesper! Vem är du?

Jag är en glad, trevlig och aktiv man på 26 år. Bor på Södermalm i en bostadsrätt. På fritiden umgås jag med kompisar och tränar.

Under vinterhalvåret åker jag mycket skidor, både utför och på längd. Sommaren spenderar jag mycket tid ute i skärgården med min vattenskoter och även lite segling. Brukar nästan alltid bli en resa utanför Sveriges gränser också.

Du har pluggat Programutveckling .NET på Nackademin. Hur gick tankarna när du valde att utbilda dig inom just det?

Jag hade ju ingen erfarenhet av utveckling sen tidigare, men var intresserad av datorer. Varför jag just valde Programutveckling .NET var nog mest för jag tyckte att det skulle vara ”coolt” att kunna programmera. Alltså att förstå hur allting är uppbyggt och få kunskaperna att bygga ett program eller en hemsida själv.

Vad gör du idag?

Idag har jag ett eget bolag och jobbar för en konsultfirma som heter Osolo Consultant Group AB. Min roll där är projektledare, men jag sitter även och utvecklar en del hemsidor. Jag trivs väldigt bra och stöter på nya roliga utmaningar varje dag!

Hur ser rekryteringspotentialen ut för någon som väljer att utbilda sig inom programmering?

Den ser riktigt bra ut! Du får snabbt kontakter och förfrågningar om jobb hos olika företag. Jag har inte behövt söka jobb utan det är ”jobben” som söker dig.

Har du några tips till någon som funderar på att börja plugga något inom IT?

Var inte rädd att det inte ska vara rätt för dig. Idag har du alltid användning av dina IT-kunskaper oavsett vad du jobbar med!

Är du också sugen på att utbilda dig inom IT? Här hittar du alla våra utbildningar!