HemDaniel Lindgren är snart färdigutbildad CRM-konsult och anställd på sin LIA-praktik
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

08-466 60 00
antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

08-466 60 00
expeditionen@nackademin.se

Vi som jobbar på Nackademin

Möt personalen på Nackademin

Overlay link

Övrigt

Samarbeten, kompetensutveckling och övriga frågor.

Overlay link

Daniel Lindgren är snart färdigutbildad CRM-konsult och anställd på sin LIA-praktik

Daniel Lindgren

Hej Nackademist. Daniel Lindgren kände att han ville göra något nytt och började därför utbilda sig till CRM-konsult på Nackademin. Nu är han inne på fjärde och sista terminen och vi passade på att ställa några frågor till Daniel om utbildningen, hans LIA-praktik och vad som är viktigt för den som vill arbeta med CRM (Customer Relationship Management).

Berätta lite om dig själv

Jag är 27 år och bor i Sickla. Har bott i Stockholm i ungefär 2,5år och kommer från Eskilstuna. Intressen (utöver CRM) är egentligen det vanliga. Umgås med familj och vänner, träna ibland, resa och åka skidor.

Hur kommer det sig att du valde utbildningen CRM-konsult på Nackademin?

Att jag valde att plugga till CRM-Konsult på Nackademin beror väl egentligen på två saker, dels att utbildningen i sig lät väldigt intressant och dels att jag kände att jag ville göra något nytt.

Vad är det bästa med utbildningen?

Det bästa med utbildningen är närheten till yrkeslivet. Att ha ungefär sex månaders praktik på två års utbildning är perfekt. Oavsett om man gör båda sina praktikperioder på samma ställe eller om man gör sina praktiker på två olika företag så ger det väldigt goda erfarenheter och bra möjligheter till jobb efter examen.

Berätta gärna om din LIA och vad du får göra där. 

Jag gör min LIA-praktik hos CRM-Konsulterna som även är med i ledningsgruppen för utbildningen. Jag hade min första LIA där och har jobbat deltid där sedan dess. Jag håller just nu på med min andra LIA. Min primära uppgift hos CRM-Konsulterna är att jobba som applikationskonsult inom Microsoft Dynamics 365, men jag har en rätt bred roll och hjälper till där det behövs. Just nu under min LIA period har vi dock avsatt en del tid åt att jag ska få utbilda mig och fördjupa mig inom vissa områden.

Vad är det bästa med din LIA där?

Det bästa med att ha gjort mina praktikperioder på CRM-Konsulterna är att jag har fått ta mycket eget ansvar redan från början. Jag trivs och utvecklas bäst när jag får vara självgående och ta ansvar, och det har jag fått här. Sen är jag självklart tacksam för att ha hamnat i ett sådant bra gäng, både kompetensmässigt och vänskapligt.

Vilka utmaningar har du ställts inför under din LIA? 

Jag har svårt att peka ut något specifikt faktiskt, jag ställs inför nya utmaningar varje dag och vecka. Men något som generellt är lite svårt är att tänka att det faktiskt är en praktikperiod och inte ett jobb. Man blir lite ivrig och vill börja jobba på riktigt, men jag tror att man ska försöka ta tillvara på sin praktikperiod också. Det är därför vi har valt att avsätta tid för att jag ska få lära mig saker som det kanske inte riktigt finns tid för sen när man jobbar som CRM-konsult.

Läs mer om Daniels utbildning, CRM-konsult, här!