HemTräffa studenter på Branschdagarna
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-to kl 10-12

08-466 60 00
antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

08-466 60 00 (vardagar kl. 9-13)
expeditionen@nackademin.se

Besökstider:
Måndag 9:00-13:00
Tisdag: 8:00-10:00
Onsdag: 8:00-10:00
Torsdag: 9:00-13:00
Fredag: 8:00-10:00

Expeditionen ligger på plan 4.

Hitta till Nackademin 
Tomtebodavägen 3A, 171 65 Solna

Vi som jobbar på Nackademin

Möt personalen på Nackademin

Overlay link

Kontakt

Hitta till Nackademin i Solna och Uppsala

Overlay link

Om Nackademins Branschdagar

Nackademin har i över 10 år anordnat uppskattade Branschdagar (arbetsmarknadsdagar) där studenter och företag får möjligheten att träffas och nätverka kring såväl praktik som framtida jobb.

Eventet anordnas två gånger per år,  i mars och oktober. Branschdagen besöks av studenter som går en YH-utbildning inom Bygg,  Elteknik och energi ,  IT och kommunikation på Nackademin.

Det är här ni träffar morgondagens arbetstagare!

I höst genomförs samtliga Branschdagar digitalt p.g.a. rådande omständigheter.

 

Därför ska ni delta

Praktik är många arbetsgivares viktigaste rekryteringskanal. Eftersom minst en fjärdedel av alla YH-utbildningar består av praktik (LIA) är möjligheten för ditt företag att hitta framtida medarbetare på Nackademin stor. Läs mer om LIA-praktik här.

Under Branschdagen får studenter och företagsrepresentanter chansen att träffas, lära känna varandra och byta kontaktuppgifter. Studenterna är nyfikna på att få höra mer om ert företag samt vad de kan komma att arbeta med hos er. Branschdagen är även ett ypperligt tillfälle för er att träffa andra företag i branschen!

 

Vi på Nordicstation ser stor potential i nyexaminerade studenter. Fördelen med Branschdagarna är att man tidigt kan knyta en kontakt med studenterna inför en potentiell LIA plats.
Abdulahad Chikh, Nordicstation, tidigare student Kvalitetssäkrare och testare inom IT

När och var?

30 september har du chansen att interagera med studenter från våra kommunikationsutbildningar. Läs mer här »
14 oktober kl. 10-13 träffar du studenter från våra IT-utbildningar
15 oktober kl. 10-13 träffar du studenter från våra  Bygg-, Elteknik- och Energiutbildningar.

I höst genomförs samtliga Branschdagar digitalt p.g.a. rådande omständigheter.

Ett inspirerande tillfälle för oss som arbetsgivare att möta morgondagens samhällsbyggare!
Nathalie Widerberg, Peab

Anmälan

För att medverka på en av Branschdagarna inom IT och Bygg utgår en anmälningsavgift på 5000 kr. Ledningsgruppsmedlemmar betalar en reducerad avgift på 2500 kr. Är du intresserad av att delta på kommunikationsutbildningarnas digitala Branschdag hittar du information här »

I anmälningsavgiften för Branschdagen IT och Branschdagen Bygg ingår:

  • 1-3 st digitala mötesrum. I ert/era mötesrum har ni chansen att presentera er för studenterna och svara på alla deras frågor genom videomöte. Mötesrummen är öppna för alla studenter och flera personer kan samtidigt ta del av samtalen som pågår. Ni kan även hålla presentationer under mötena genom skärmdelning. Mötena hålls i StarLeaf.
  • En företagspresentation/digital monter som publiceras på Nackademins webbplats redan veckor innan eventet, så studenterna kan bekanta sig med er i god tid innan eventet. Länken/länkarna till era digitala mötesrum kommer ligga bredvid er presentation, så studenterna enkelt kan besöka er under eventet och ställa sina frågor via videomöte.
  • Intressanta föreläsningar och panelsamtal som sänds live från en studio i Stockholm. Ni som företag har chansen att medverka i livesändningen genom att hålla en föreläsning eller leda ett samtal om ett aktuellt branschspecifikt ämne. Studenterna och övriga medverkande företagsrepresentanter har möjlighet att ställa frågor till er via chatt under och efter presentationen/samtalet. Då antal platser är begränsade väljer Nackademin ut vilka föreläsningar/samtal som platsar i programmet. Observera att personen/personerna som håller föreläsningen måste befinna sig fysiskt på plats i livestudion i Stockholm. Sändningen spelas även in och publiceras på webbplatsen så man enkelt kan ta del av programmet i efterhand.

Begränsat antal platser – säkra er plats idag! I anmälningsformulären hittar du även en lista med vilka studenter/utbildningar som deltar under respektive dag.

Vid frågor är du välkommen att kontakta jenny.sorling@nackademin.se

Vi har deltagit på Branschdagen

Deltagande under branschdagar och engagemang i en yrkeshögskoleutbildning, är för många arbetsgivare en viktig och effektiv rekryteringskanal. Här är ett urval av de hundratals arbetsgivare som deltagit i en av våra Branschdagar.

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär