HemBranschdag: Tips till dig som ska ut på praktik
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Branschdag: Tips till dig som ska ut på praktik

Det är rekordstort intresse för Nackademins branschdag där 82 arbetsgivare från IT-, kommunikations- och designbranschen samlas för att rekrytera nya talanger, inför främst LIA-praktik men även framtida anställning. Vi har ställt några frågor till Hanna Kraft från den digitala byrån Making Waves, som är en av de medverkande arbetsgivarna som deltar på Nackademins branschdag och som har erfarenhet av att ta emot studenter på LIA.

Du är Talent & Employer Brand Manager på Making Waves, vad innebär det?porträtt bild på Hanna Kraft

Det innebär att jag är rekryteringsansvarig för oss på Making Waves som digital byrå men att jag också alltid tänker i ett bredare perspektiv för The North Alliance, det nätverk av byråer vi är en del av, kring rekrytering och kompetens.

Mer konkret innebär mitt arbete att annonsera öppna tjänster, aktivt arbeta med uppsökande rekrytering såsom search och headhunting, träffa och intervjua kandidater, referenstagning och anställning till oss. Jag arbetar även med frågor kring employer branding och kommunikation kring vilka Making Waves är som arbetsplats och arbetsgivare och vad vi kan erbjuda dig som kandidat och potentiell anställd. Jag deltar på arbetsmarknadsdagar och mässor eller andra forum där jag träffar potentiella nya anställda. När vi sedan anställt en ny person arbetar jag med onboarding-processen och att välkomna nyanställda till Making Waves och The North Alliance.

Ni har erfarenhet av att ta emot LIA-praktikanter hos er. Kan du berätta vad man som LIA-praktikant kan få göra hos er?

Då vi är ett konsultbolag skiljer sig arbetet såklart åt lite beroende på vilka kunder och uppdrag som vi arbetar med för stunden. Vår ambition är dock att alla våra LIA-praktikanter ska få arbeta ute i ett skarpt kundprojekt tillsammans med våra medarbetare och vara med och bidra utifrån sina kunskaper och sitt intresse. Vi arbetar med otroligt varierande kunder, industrier och uppdrag, men exempelvis kan ett projekt vara att bygga, utveckla och förvalta en e-handelsplattform eller att skapa och bygga en helt ny digital service eller produkt som skapar helt nya intäktsströmmar för våra kunder.

Hur ser möjligheterna till jobb ut efter en LIA hos er?

Vi har haft god erfarenhet av att rekrytera studenter som gjort LIA hos oss, dock skiftar alltid vårt rekryteringsbehov och det är därför svårt att säga med säkerhet att vi ska rekrytera just för juniora positioner men absolut finns en möjlighet till anställning och vi har historiskt rekryterat flera personer från just Nackademin.

Har du något tips till studenter som snart ska ge sig ut på LIA?

Våga ta för dig och ställ alla frågor eller funderingar du kan tänkas ha. Du är ute på praktik för att lära dig hur det fungerar ” i verkligheten” och stöter troligtvis dagligen på problem som du inte mött i teorin eller som ser annorlunda ut i praktiken eller som du helt enkelt inte kan applicera teoretiska kunskaper på. Se din LIA som ett annat sätt att utbilda och fortbilda dig. Och även om du såklart ska stämma av om du är osäker våga samtidigt försöka att ta egna initiativ. Viktiga kvaliteter är initiativförmåga, att kunna motivera och driva sig själv framåt och ta eget ansvar för sitt arbete, men också sin egen utveckling framåt. Är du intresserad av LIA 2 eller funderar du över möjligheterna till jobb efter din LIA, flagga för det så tidigt som du känner att du vet. Annars, var dig själv och passa på att utvärdera oss som företag/organisation om du tror vi är rätt plats för dig.

Våga ta för dig och ställ alla frågor eller funderingar du kan tänkas ha. Du är ute på praktik för att lära dig hur det fungerar ” i verkligheten” och stöter troligtvis dagligen på problem som du inte mött i teorin eller som ser annorlunda ut i praktiken.

Connecta gärna med mig på LinkedIn, intresseanmälningar för praktik görs här – dessvärre har vi ingen möjlighet till följd av GDPR att ta emot och lagra ansökningar per mail. Läs mer om möjligheterna till LIA-praktik hos Making Waves här

Läs mer om Nackademins branschdag här.

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär