HemBästa tipsen till dig som pluggar på distans
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre kl 10-12

08-466 60 00
antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

08-466 60 00
expeditionen@nackademin.se

Hitta till Nackademin 
Tomtebodavägen 3A, 171 65 Solna

Vi som jobbar på Nackademin

Möt personalen på Nackademin

Overlay link

Kontakt

Hitta till Nackademin i Solna och Uppsala

Overlay link

Bästa tipsen till dig som pluggar på distans

DISTANSUTBILDNINGAR. Distansstudier ger människor över hela landet med olika livssituationer möjligheten att kunna läsa sin drömutbildning. Anledningarna till varför distansstudier är det bästa valet skiljer sig såklart åt mellan varje student, däremot är falluckorna som kan dyka upp desto mer allmänna.

Här har vi samlat de bästa tipsen kring att läsa på distans från utbildare och nuvarande studenter på Nackademin för att din studietid ska bli så bra som den kan bli!


1. Avsätt tid varje dag för att studera – och rucka inte på det!

Att läsa på distans ger frihet kring hur du lägger upp din studietid, mängden tid som ska läggas ned är dock densamma. För att lyckas krävs det att du pluggar strukturerat, kontinuerligt och disciplinerat. Kursplanen är utformad för att du ska nå kursens mål, utgår du från den är ett stort steg taget mot just det.

Sätt igång med kursen direkt, sätt tydliga deadlines och se till att en bit av dagen alltid är vigd till pluggandet. Att sitta sista veckan med hela kursens uppgifter är för tufft även för den vassaste av läshjärnor.

2. Utnyttja de resurser som finns!

Både utbildare och studiematerial finns där för din skull, utnyttjar du inte detta går du miste om massor av fördelar. Logga in på läroplattformen ofta för att se vad som händer och var inte rädd för att ställa frågor till dina lärare och utbildare!

3. Skapa en studieplats perfekt för dig, variation förnöjer!

Vissa vill ha knäpptyst runt omkring sig för att kunna koncentrera sig medan andra tycker att en stimulerande miljö är fylld av liv och rörelse. Vare sig du vill sitta vid ett ordnat skrivbord eller ligga i soffan i morgonrocken är det viktigt att du skapar, och har en tanke med, din studieplats för att den ska fungera så bra som möjligt för dig. Att ha en hörna, ett rum, eller ett skrivbord hemma avsatt för studier kan hjälpa dig att skilja pluggtid från hemmalunk.

Testa även att byta miljö och variera pluggandet hemma med att komma ut ur huset. Lärocenter, bibliotek, caféer – här finns många möjligheter! Med nya miljöer kommer nya intryck, du träffar människor, minskar risken att bli distraherad och får kanske en smarrig lunch på köpet.

4. Interagera med dina klasskompisar

Bara för att du läser på distans betyder det inte att du är Robinson Crusoe på lärandets hav. Det finns långt bättre verktyg än röksignaler och flaskpost!

Presentera dig för dina klasskamrater på Studentportalen och skapa en gemensam Facebookgrupp, fråga efter pluggtips och diskutera uppgifter. Här kan du få hjälp, nya infallsvinklar på utmaningar och lära dig genom att hjälpa andra. Kanske bor en annan student nära dig så att ni kan träffas, ta en fika eller ha gemensam pluggstuga!

Med ett stycke engagemang och struktur kan tiden som distansstudent bli en härlig sådan som förenklar livspusslet rejält. En avklarad distansutbildning ser dessutom bra ut på ditt CV, det visar på disciplin och att du kan ta eget ansvar!