HemAstrid Westfeldt Corneman ny VD på Nackademin
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

08-466 60 00
antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

08-466 60 00
expeditionen@nackademin.se

Vi som jobbar på Nackademin

Möt personalen på Nackademin

Overlay link

Övrigt

Samarbeten, kompetensutveckling och övriga frågor.

Overlay link

Astrid Westfeldt Corneman ny VD på Nackademin

Astrid Westfeldt Corneman blir ny VD på utbildningsföretaget Nackademin. Hon kommer senast från Cobel där hon varit delägare och tillträder som VD på Nackademin den 3 september.

Nackademin är ett utbildningsföretag som bland annat bedriver yrkeshögskoleutbildningar inom branscher som samhällsbyggnad och IT. I takt med att både arbetsmarknaden och utbildningssektorn förändras kommer behovet av flexibla och proaktiva utbildningsinitiativ krävas för att möta framtidens föränderliga arbetsliv och de behov som uppstår i och med den snabba teknikutvecklingen.

Nackademins styrelse har rekryterat Astrid Westfeldt Corneman som ny VD för Nackademin. Astrid har lång erfarenhet från utbildningsbranschen genom bland annat VD-uppdrag för STF Ingenjörsutbildning och Mercuri International Sverige. Senast har Astrid arbetat som konsult inom digital transformation.

Bild på Astrid Westfeldt Corneman, VD på Nackademin

– Utbildningsbranschen genomgår en stor förändring där möjligheterna är många och vi på Nackademin har mycket vi vill göra under de kommande åren. Vi i styrelsen är därför väldigt glada över att Astrid, med sin långa och gedigna erfarenhet inom utbildningsbranschen, företagsledning och digitalisering, har tackat ja till VD-rollen på Nackademin, säger Vibeke Pålhaugen, styrelseordförande, Nackademin.

– Det känns mycket bra att bli en del av Nackademin och att tillsammans med samtliga medarbetare fortsätta utveckla verksamheten. Yrkeshögskolan är en av de bästa vägarna ut i arbetslivet och att få jobba med utbildningsformen är sann glädje. Jag gillar Nackademins vision ”dubbla samhällsnyttan” och är ivrig att få jobba vidare med att skapa innehåll och resultat utifrån den. Nackademin ska vara en kvalitetsstämpel för alla med en yrkeshögskoleexamen och det är min övertygelse att vi uppnår det genom en välmående organisation, säger Astrid Westfeldt Corneman.

Astrid Westfeldt Corneman tillträder sitt nya uppdrag på Nackademin den 3 september 2018.

För frågor, kontakta gärna styreleseordförande Vibeke Pålhaugen:

vibeke.palhaugen@chefshuset.se
08-545 660 51
070-3135192

För mer information, vänligen kontakta:

Johanna Lyngarth,
presskontakt Nackademin
0736- 823 466
johanna.lyngarth@nackademin.se


Om Nackademin

Nackademin är ett utbildningsföretag som bedriver yrkeshögskole- och företagsutbildningar. Idag erbjuds 27 YH-utbildningar inom områden som IT, bygg, kommunikation, design, elteknik samt vård och hälsa i samarbete med företag från branschen. 92 % av Nackademins studenter får jobb inom rätt yrke efter examen.

Om Yrkeshögskolan

Yrkeshögskola är en utbildningsform för yrkesinriktade studier på hög nivå. Dess exakta roll varierar mellan olika länder. I Sverige, är yrkeshögskoleutbildning en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teoretiska studier med start arbetslivsanknytning. Utbildningsutbudet är avsett att matcha arbetslivets kompetensbehov.

Praktik är en nyckel till jobb för många studenter och en effektiv rekryteringskanal för arbetsgivare. När en klass frontendutvecklare i juni tog examen från Nackademin hade 62 procent redan blivit erbjudna anställning hos sina praktikplatser.