HemArash breddade sin kompetens inom testautomatisering
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Arash breddade sin kompetens inom testautomatisering

Arash Bidarian har jobbat med kvalitetssäkrande åtgärder som testning och testledning i många år. Under våren har han fördjupat sig i kursen testautomatisering hos oss på Nackademin. Vi har pratat med Arash om vikten av att alltid fortsätta utveckla sina kunskaper, om hur utbildningen skiljer sig från universitetet och vad man behöver vara inställd på när man läser på distans.

 

Berätta lite om dig själv och vad du gjorde innan du började plugga på Nackademin!

Jag började min yrkesbana på 90-talet med att studera till Civilingenjör i datateknik på Linköpings universitet och har varit i branschen sedan 2000. Tidigare har jag jobbat i mer administrativa roller inom manuell testning, testledning, krav och Configuration Management. Idag är jag egenföretagare och jobbar med testning och testledning, men även med coachning och utbildning av personal och ledningsgrupp.

Varför valde du att vidareutbilda dig till Testautomatiserare?

Det har varit på kartan ett tag och anses vara det nya hippa. Många efterfrågar tekniska testare. Utbudet bland kurserna som erbjuds är stort men jag tyckte att Nackademins kurs verkade ha allt i ett paket och ge ett tydligt helhetsperspektiv. Eftersom jag är egenföretagare så går jag egna kurser när jag ser att marknaden börjar frågar efter en specifik kompetens.

Det kan vara bra att förbereda sig med en Java-kurs innan och bekanta sig med verktygen om man inte kan de sen tidigare

Vad innebär utbildningen för dig?

Det innebär först och främst att jag har gjort en investering i mig själv, och utbildningen ger mig ytterligare något att addera i mitt CV. Testledning börjar dessutom gå mer mot automatisering och som konsult är det viktigt att hålla sig uppdaterad för att kunna få rätt typ av uppdrag.

Hur skiljer sig denna utbildning från dina tidigare universitetsstudier?

Nej, jag hade endast studerat på universitet tidigare. Där var jag van vid att läsa mycket teori, men på Nackademin är det betydligt mer praktiskt arbete.
Rafael, som håller i utbildningen lägger upp mycket bra videos och exempel. Eftersom jag tycker att verktygen har varit svårast att jobba med så är det en stor fördel att man kan gå tillbaka och kolla på filmerna och verkligen lära sig och förstå  grunderna. Vissa gånger har jag behövt backa fyra gånger och se om för att det ska sitta ordentligt.

Hur tycker du det fungerar att plugga på distans? Trivs du med det?

Det är bra att kunna kombinera studierna med jobbet men man måste vara beredd på att det är en intensiv utbildning. Mina dagar har bestått av jobb på dagarna och uppgifter från kursen på kvällarna. Vi har så klart haft möjlighet att flytta fram uppgifter, men för min del så är det bäst att inte dra ut på saker utan försöka bli klar enligt plan. Även om tempot har varit tufft emellanåt så finns det perioder som också är lugnare.

Har du något framtida drömjobb, företag eller projekt som du gärna skulle arbeta på i framtiden?

Finns det jobb så är det bra! För mig är det viktigt att vara på toppen i alla projekt och att kunna räknas som senior.

Har du något tips till den som funderar på att vidareutbilda sig till Testautomatiserare?

Det kan vara bra att förbereda sig med Java-kursen innan och bekanta sig med verktygen om man inte kan de sen tidigare.

 

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär