HemAnna bytte ambulansen mot järnvägsbranschen
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Anna bytte ambulansen mot järnvägsbranschen

Anna Brolin, 42.

Efter 20 års arbete inom ambulansen valde Anna Brolin, 42, att byta bana helt. Hon längtade efter nya utmaningar och valde att lämna ambulansen för att sätta sig i skolbänken och utbilda sig till Anläggningsingenjör inom järnväg.

Hej Anna, berätta vem är du?

Jag bor i Vasastan och är 42 år, gift med Robert. Tillsammans har vi tre små barn Moa 8 år, Lukas 6 år och Rasmus 3 år.

Hur kommer det sig att du valde att plugga Yh-utbildningen Anläggningsingenjör järnväg?

Jag har jobbat inom ambulansen i tjugo år och kände att jag var redo för nya utmaningar och sugen på att byta bransch. Jag var redo för nya utmaningar och blev rekommenderad att söka hit till Nackademin av en vän som har arbetat här tidigare. Jag tyckte att just utbildningen Anläggningsingenjör inom järnväg  såg intressant ut och framförallt att det var spännande att börja med något helt nytt från start. Utbildningen blir bara roligare ju längre tiden går och desto mer kunskap man samlar på sig.

Vad är det som intresserar dig med anläggning- och järnvägsbranschen?

Jag har ingen tidigare erfarenhet av den här branschen vilket gör det ännu roligare då det finns så mycket nytt att lära sig. Det är en spännande och rolig bransch med goda karriärmöjligheter inom många olika områden. Det verkar vara ett varierande jobb med möjlighet till att vara både inne på kontor och ute på fältet och arbeta. Jag ser fram emot att komma ut och jobba och få vara en del i utvecklingen av järnvägsnätet.

Under utbildningen kommer du att ge dig ut på LIA (Lärande i arbete). Var kommer du att vara då?

Jag ska ut på första LIA:n efter sommaren och kommer då att vara på ett företag som heter LPR, Last och planering Rail. Exakt vad min uppgift under praktiken  kommer att vara är inte bestämt ännu då det fortfarande är långt kvar. Vi har under utbildningen två LIA-perioder och min målsättning är att vara ute i spåret på den ena och inne på kontoret på den andra.

Har du något drömjobb, företag eller projekt som du gärna skulle arbeta på i framtiden?

Jag hoppas att LIA-platsen på LPR kommer att vara bra och att vi fattar ett ömsesidigt tycke för varandra. Jag vill gärna vara kvar och få anställning på det företag där jag haft min LIA. Ett projekt som jag vet att de jobbar med just nu är getingmidjan, ett av Sveriges högst trafikerade järnvägssträckor som går mellan Stockholm Södra och T-centralen. Den sträckan är i dåligt skick så syftet med projektet är att återskapa anläggningens funktion och standard. Det skulle vara väldigt kul att få vara med i det projektet.

Exakt vad jag vill göra när jag är helt klar med utbildningen är svårt att säga redan nu under första året, men just nu är det något inom delen bana som lockar mig mest.

Några snabba med Anna:

Född: 1975

Bor: Vasastan

Det här hittar jag på en ledig dag: Helst är jag på landet med familjen och tar en tur med båten

Favoritserie: Homeland

Favoritplats: Landstället på Värmdö

Bästa podcasten: P3 dokumentär

Vad äter du till frukost: Bananscones, grapefrukt och te

Hemsida du besöker dagligen: DN.se

Något du inte visste om mig: Jag kör ifrån min man på motorcykeln

 

    

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär