HemAmanda Liedberg
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

”Man lär sig snabbt genom att direkt omsätta teorin i praktiken”

Amanda Liedberg hade arbetat inom den ideella sektorn i många år. När hon ville bredda sig för att eventuellt byta bana blev hon rekommenderad att söka sig till Nackademin. YH-kursen i användarcentrerad design inom UX överträffade alla hennes förväntningar.

Efter många års arbete med fredsfrågor inom den ideella sektorn kände Amanda Liedberg att hon ville bredda sin kompetens för att arbeta mer med digitala lösningar och samhälleliga utmaningar. Valet föll på Nackademins 16 veckor långa YH-kurs i användarcentrerad design inom UX.

– Kursen går ut på att lära sig en metodik som man kan använda så fort man ska skapa något. Det är ett väldigt bra verktyg att ha med sig oavsett vilken bransch du arbetar inom. Jag hade hört väldigt mycket gott om Nackademin och blev tipsad om kursen av min syster som jobbar inom samma område.

YH-kursen ett första steg i en ny riktning
Efter avslutad kurs konstaterar hon att hon fått en arbetsmarknadsnära utbildning, där hon känner sig redo att direkt omsätta kunskaperna i praktiken.

Jag uppskattade att kursen kombinerar medskapande med att man utbildas inom många olika typer av kompetenser. Jag känner att jag kan gå ut direkt och använda det jag lärt mig. Jag skulle verkligen rekommendera Nackademin i alla lägen.

Amanda Liedberg är särskilt imponerad av utbildarnas kunskap och engagemang.

– Jag har aldrig haft så dedikerade utbildare som här. De har verkligen förstått vad som krävs i arbetslivet. Föreläsningarna var bra och informativa. Det var ett väldigt stöttande och uppmuntrande klimat där vi peppades att våga testa olika lösningar och där det är helt ok att misslyckas. Jag blev jätteinspirerad och kursen har gett mig otroligt mycket.

En metodik som ger många möjligheter

Genom kursen hoppas hon kunna bredda sig och eventuellt arbeta mer med att utveckla olika typer av samhällsnyttiga lösningar.

– Jag är kanske sugen på att byta bana, så det kan man säga var drivkraften bakom att gå den här kursen. Den är ett första steg i en ny riktning.

I framtiden skulle hon vilja arbeta med att hjälpa människor på ett eller annat sätt och hoppas kunna använda metodiken inom andra områden.

– Jag skulle vilja jobba med interaktionen mellan samhällslösningar och digitala lösningar, och på så sätt förbättra olika samhällstjänster och hitta lösningar på samhälleliga utmaningar. En uppgift vi fick var till exempel att titta på hur man ska komma tillrätta med nedskräpning. Det var otroligt roligt och spännande och man lär sig snabbt genom att direkt omsätta teorin i praktiken.

Topp tre med kurserna

  • Bra och informativa föreläsningar.
  • Engagerade utbildare.
  • Nära koppling mellan teori och praktik

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär