HemAlysia fördjupade sina kunskaper på kursen Agilt ledarskap
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

”En kurs som ger yrkeshögskolepoäng väger tyngre”

Alysia Nonor hade arbetat som produktägare och webmaster inom IT i många år och trivdes med rollen. Som föräldraledig började hon fundera på hur hon skulle kunna utvecklas i sin yrkesroll. En kurs i agilt ledarskap blev svaret.

Alysia Nonor och hennes man adopterade en son i början av förra året och Alysia kände att hon behövde fokusera på familjen. Tiden hemma fick henne att fundera på hur hon skulle vilja utvecklas i rollen som produktägare och webmaster.

– Jag har jobbat inom IT i många år och ville använda den här tiden till att också utvecklas i min yrkesroll.

Fördjupande YH-kurs
Nackademins YH-kurs på nio veckor inom agilt ledarskap kändes lockande och i januari påbörjade hon den. Att lämna IT-branschen är dock inte aktuellt.

Jag är definitivt en IT-människa och vill fortsätta som produktägare. Jag har jobbat agilt inom IT under en massa år och som produktägare kände jag att den här kursen borde passa mig.

Med både yrkesverksamma lärare och studenter höll kursen en hög nivå.

– Det märktes att våra lärare hade nära relationer med arbetslivet på de erfarenheter och berättelser de hade med sig till lektionerna. Alla på kursen hade också lång yrkeserfarenhet, och det gjorde att diskussionerna vi hade var på en hög nivå, och samtidigt förankrade i verkligheten.

YH-kursen gav möjlighet att fördjupa kunskaperna – något som gav mersmak.

– Jag gillar agila metoder och har tidigare varit aktiv i facket och inom personalvård i de organisationer där jag arbetat. Agila värderingar handlar ju mycket om hur man motiverar teamet och jobbar tillsammans. Det var intressant att fördjupa sig i de värden och principer som det agila arbetssättet bygger på. Vi fick också väldigt mycket bra tips på litteratur, så jag har fortsatt läsa på egen hand efter att kursen tog slut.

Möjligheten till yrkeshögskolepoäng avgörande

Efter sommaren är det dags att återvända till arbetslivet.

– Jag hoppas komma ut på arbetsmarknaden när min son börjar skolan. Jag har tidigare jobbat på mindre organisationer inom ideell sektor och är nog inte så sugen på de stora kommersiella företagen. Nu skulle jag gärna jobba inom en större organisation och då tror jag till exempel att en myndighet kan vara intressant.

Möjligheten att få yrkeshögskolepoäng på kursen blev avgörande i valet av skola.

– Anledningen till att jag valde Nackademin var framför allt att det är yrkeshögskolepoäng på kursen. Jag känner att en sådan kurs väger tyngre än olika typer av certifikat som man kan ta. Jag har ju jobbat agilt under lång tid, men nu har jag faktiskt bevis på att jag kan metoderna. Jag skulle verkligen rekommendera kursen till andra.

Alysias topp tre med kursen

  • Den ger yrkeshögskolepoäng.
  • Möjlighet till fördjupning inom en metod man tidigare jobbat med.
  • Inspirerade till att fortsätta studera och lära sig mer.

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär