HemAlumnen som ger tillbaka
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Alumnen som ger tillbaka

Alumnen Kim Westervind studerade utbildningen Digital strateg (nu Digital Marketing/Growth manager) på Nackademin för mer än fem år sedan. Idag är hon inte bara marknadsansvarig på byrån Anegy Digital Consulting utan utbildar också blivande digitala marknadsstrateger på Nackademin. Ta del av Kims tankar om branschen, om hennes resa från examen till sin nuvarande roll och varför beslutet att gå en YH-utbildning är det bästa valet hon någonsin gjort.

Hej Kim, berätta lite kort vem är du?

Hej, vad roligt att få vara med i en intervju för Nackademin! Jag är marknadsansvarig på byrån Brandbee och har jobbat med digital marknadsföring i lite mer än 5 år nu. När jag inte jobbar så är jag med min min familj, bakar och konsumerar inredning på Instagram.

Du var en av våra första studenter som läste utbildning Digital strateg (nu Digital Marketing/Growth manager) vad fick dig att söka till en YH-utbildning?

När jag hade tagit min kandidat i företagsekonomi kände jag mig inte redo att söka jobb. Dels upplevde jag en avsaknad av konkreta verktyg från universitet och en osäkerhet kring väg att gå. Utbildningen hos Nackademin hjälpte mig därmed in i branschen och att satsa på det digitala, vilket är fantastiskt kul. Och det bästa valet jag gjort! Den satte grunden för att bli generalist vilket gett mig möjligheten att djupdyka inom många olika områden i mitt jobb som konsult. Men framförallt har det gett mig ett grymt helhetsperspektiv!

Hur har marknaden ändrats sen du gick utbildningen och tog examen?

Digital marknadsföring tar hela tiden en större del av marknadsbudgeten hos företag. Det är kul, för det känns som att allt fler marknadsförare blir mer eller mindre tvingade mot det digitala och där ligger man nu själv i framkant. Digital marknadsföring är också en bransch som utvecklas i raketfart. Nya plattformar, system och andra medel för att förfina maskineriet kommer på löpande band. Så det digitala blir även smartare och mer effektivt för varje dag, och därmed inte konstigt att det fortsätter att ta mer av kakan.

Du utbildar nu själv inom området, närmare bestämt inom Google Tag Manager och analys. Du knyter ihop säcken genom att nu ge tillbaka. Vad fick dig att ta steget till att utbilda?

Helt enkelt att möjligheten öppnades och jag passade på att ta den! Att utbilda är en rolig utmaning där jag också kan nätverka med många framtida talanger. Det är en konst, och behöver övning som precis allt annat. Men det är fantastiskt roligt och jag är väldigt glad över all positiv feedback jag får på köpet. Jag växer med att utbilda, och mår extra bra av att se hur andra tar till sig kunskapen.

Hur har din resa från examen till din nuvarande roll på Anegy sett ut?

Mitt första jobb efter examen var som digital kommunikatör på Stenbolaget – ett företag som säljer byggmaterial till hem och trädgård i butik och online. Här jobbade jag bland annat med sociala medier och nyhetsbrev men framförallt med SEO och blev en fena på SEO copywriting med coaching av en konsult.

Hösten 2017 började jag på Anegy, som konsult inom content på byrån. Det var kul att kliva in i byråvärlden och ta nästa steg för att utvecklas och bli ännu mer datadriven i marknadsföringen. Som byrå är vi och måste vara bäst på det vi gör. Att gå över till byrå har också inneburit att jag fått nöjet att hjälpa stora bolag som Samsung och Electrolux Home att öka konverteringar från sin e-handel. Sedan ett år tillbaka är jag i en ny roll där vi jobbar med vår egna digitala marknadsföring, vilket resulterat i en ökning av vår egen exponering med 142% från föregående år vilket är ett väldigt kul kvitto! Och en rolig utveckling i karriären.

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär