HemAll undervisning på Nackademin blir digital
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre kl 9-16

08-466 60 00
antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

08-466 60 00
expeditionen@nackademin.se

Hitta till Nackademin 
Tomtebodavägen 3A, 171 65 Solna

Vi som jobbar på Nackademin

Möt personalen på Nackademin

Overlay link

Kontakt

Hitta till Nackademin i Solna och Uppsala

Overlay link

All undervisning på Nackademin blir digital

I och med Coronavirusets spridning, tog Nackademin torsdagen den 12 mars beslutet att temporärt bli en digital yrkeshögskola.

– Vi är vana att snabbt anpassa oss till marknadens krav och att ställa om undervisningen till digitala plattformar var självklart för att göra det vi kan för sakta ner smittspridningen i samhället, säger Astrid Westfeldt Corneman, VD på Nackademin.

Från och med måndagen den 16 mars var alla Nackademins 30-tal utbildningar digitala, med 20-30 studenter digitalt närvarande per klass. Internt arbetar Nackademins personal i ”närvaro-team”.

​- I syfte att säkerställa tillgänglighet och servicenivå över tid har vi delat upp våra medarbetare i ”närvaro-team”. Det innebär att vi jobbar på distans i omgångar samtidigt som vi även har fysisk personal på plats, berättar Astrid Westfeldt Corneman. Det är en åtgärd vi beslutade om för att omgående minska smittorisken för personalen, samtidigt som vi upprätthåller verksamheten och minskar risken att samtlig personal blir sjuka samtidigt.

​Den digitala omställningen påverkar även andra delar av verksamheten och både antagningsprov, preparandkurser och den planerade rekryteringskvällen kommer att ske digitalt istället för på plats på Nackademin.

– Vi är tacksamma över att Myndigheten för Yrkeshögskolan har varit flexibla under den här snabba processen. För oss är det business as usual – vi fokuserar fortfarande på att hålla hög kvalitet och bra studieresultat, även om leveransformen är annorlunda, avslutar Astrid Westfeldt Corneman.

​Har du frågor om hur Nackademin hanterar situationen med Coronaviruset? Maila Astrid.WestfeldtCorneman@nackademin.se.

Om Nackademin

Nackademin är ett utbildningsföretag som bedriver yrkeshögskole- och företagsutbildningar. Idag erbjuds 27 YH-utbildningar inom områden som IT, bygg, kommunikation, design, elteknik samt vård och hälsa i samarbete med företag från branschen. 92 % av Nackademins studenter får jobb inom rätt yrke efter examen.

Om Yrkeshögskolan

Yrkeshögskola är en utbildningsform för yrkesinriktade studier på hög nivå. Dess exakta roll varierar mellan olika länder. I Sverige, är yrkeshögskoleutbildning en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teoretiska studier med start arbetslivsanknytning. Utbildningsutbudet är avsett att matcha arbetslivets kompetensbehov.

Praktik är en nyckel till jobb för många studenter och en effektiv rekryteringskanal för arbetsgivare. När en klass frontendutvecklare i juni tog examen från Nackademin hade 62 procent redan blivit erbjudna anställning hos sina praktikplatser.