HemAll undervisning på Nackademin blir digital
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 11.30-12.30

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

All undervisning på Nackademin blir digital

I och med Coronavirusets spridning, tog Nackademin torsdagen den 12 mars beslutet att temporärt bli en digital yrkeshögskola.

– Vi är vana att snabbt anpassa oss till marknadens krav och att ställa om undervisningen till digitala plattformar var självklart för att göra det vi kan för sakta ner smittspridningen i samhället, säger Astrid Westfeldt Corneman, VD på Nackademin.

Från och med måndagen den 16 mars var alla Nackademins 30-tal utbildningar digitala, med 20-30 studenter digitalt närvarande per klass. Internt arbetar Nackademins personal i ”närvaro-team”.

​- I syfte att säkerställa tillgänglighet och servicenivå över tid har vi delat upp våra medarbetare i ”närvaro-team”. Det innebär att vi jobbar på distans i omgångar samtidigt som vi även har fysisk personal på plats, berättar Astrid Westfeldt Corneman. Det är en åtgärd vi beslutade om för att omgående minska smittorisken för personalen, samtidigt som vi upprätthåller verksamheten och minskar risken att samtlig personal blir sjuka samtidigt.

​Den digitala omställningen påverkar även andra delar av verksamheten och både antagningsprov, preparandkurser och den planerade rekryteringskvällen kommer att ske digitalt istället för på plats på Nackademin.

– Vi är tacksamma över att Myndigheten för Yrkeshögskolan har varit flexibla under den här snabba processen. För oss är det business as usual – vi fokuserar fortfarande på att hålla hög kvalitet och bra studieresultat, även om leveransformen är annorlunda, avslutar Astrid Westfeldt Corneman.

​Har du frågor om hur Nackademin hanterar situationen med Coronaviruset? Kontakta Astrid.WestfeldtCorneman@nackademin.se.

Om Nackademin

Nackademin är ett utbildningsföretag som bedriver yrkeshögskole- och företagsutbildningar. Idag erbjuds omkring 30 YH-utbildningar inom områden som IT, bygg, kommunikation, design, elteknik och energi, pedagogik samt vård och hälsa i samarbete med företag från branschen. 9 av 10 studenter på Nackademin får jobb inom rätt yrke efter examen.

Om Yrkeshögskolan

Yrkeshögskola är en utbildningsform för yrkesinriktade studier på hög nivå. Dess exakta roll varierar mellan olika länder. I Sverige, är yrkeshögskoleutbildning en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teoretiska studier med start arbetslivsanknytning. Utbildningsutbudet är avsett att matcha arbetslivets kompetensbehov. Minst en fjärdedel av utbildningen utgörs av Lärande i Arbete (praktik). Praktik är en nyckel till jobb för många studenter och en effektiv rekryteringskanal för arbetsgivare.