Hem5 tips inför ditt kommande liv som student
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 11.30-12.30

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

5 tips inför ditt kommande liv som student

På Studentsmart.se har vi samlat det du behöver veta inför ditt nya liv som student. Allt från bästa matlådetipsen och grymma smultronställen nära skolan till studentrabatter och en prognos för din framtida plånbok. 

– På Studentsmart.se har vi samlat de tips och den information som våra studenter efterfrågar vid varje terminsstart och som vi önskar hade funnits lättillgänligt för oss när vi själva skulle börja plugga, berättar Martina Lindgren, marknadschef på Nackademin, och fortsätter:

– Att börja plugga kan ibland upplevas lite skrämmande och det är mycket information att sätta sig in i. Dessutom lär man sig efterhand olika trix för att t.ex. spara pengar.  Vår förhoppning är att detta kommer att förenkla övergången till studietiden för blivande studenter, säger Martina Lindgren.

Nedan kommer ett utdrag från tipsen och innehållet på siten.

CSN-djungeln och ekonomin som student

Många oroar sig över CSN-lånet. Hur gör man för att ansöka? Hur mycket pengar får man – och när kommer dom? Läs guiden som tar dig steg för steg genom CSN-djungeln och artikeln ”kommer pengarna snart” för att reda ut hur det här med CSN fungerar.

Pengarna har kommit, hur ska du tänka nu? Vi vet att det kan vara knapert att få CSN pengarna att räcka ibland – därför har vi även tagit fram några överlevnadstips för plånboken och en hel lista med grymma studentrabatter du inte får missa. Alltifrån mat, resor och nöje till böcker, mode och hemelektronik. Visste du tillexempel att du har hela 50% på adressändring och 20% på körkort.se? Spana in listan med studentrabatter här.

Appar som förenklar livet

För att bli riktigt studentsmart är ett hett tips att ta hjälp av appar som gör livet en aning enklare. På listan över appar som förenklar livet hittar du bland annat karma – en matapp där du kan köpa överskottsmat till halva priset och Stowr – en recept-app där du kan samla alla bra recept du hittar. Du hittar även Quizlet – en app där du kan skapa kunskapskort och självtesta dig inför tentor och prov.

Stockholm och Uppsalas bästa häng

Vi har samlat de bästa smultronställen som ligger ett stenkast ifrån skolan, både i Solna och Uppsala. Välj mellan caféer att plugga på, barer att ta en AW på och gym att få in veckans träning på.

Fem tips inför praktiken

LIA-praktiken är ditt första steg mot en ny karriär och även en obligatorisk kurs inom yrkeshögskolan. Du skaffar praktisk erfarenhet direkt på företagen och skapar kontaktnät till yrkeslivet. Här listar vi saker som är bra att tänka på innan du ger dig ut på praktikäventyr.

Vad händer efter studietiden då?

Få svar på de vanligaste frågorna som många har kring vad som händer efter studietiden.  Hur fungerar det här med att betala tillbaka CSN?, Vad kommer jag att tjäna?, Var hamnade tidigare studenter inom mitt område? På studentsmart.se får du svar på allt detta och mycket mer.

Spana in siten som gör dig studentsmart här.