Hem5 anledningar att välja en YH-utbildning
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

5 anledningar att välja en YH-utbildning

När det kommer till valet av utbildning kan det ibland kännas som att det finns många olika vägar att gå. Yrkeshögskolan är en utbildningsform som i större utsträckning kombinerar teori och praktik än vad högskola och universitet gör. En yrkeshögskoleutbildning är max 2 år och ger dig en yrkeshögskoleexamen. Vi har listat fem skäl till varför en YH-utbildning kan vara rätt val. Läs vidare för att se efter om det är vägen för dig!

 

1. Satsa på säkra jobbkort

En yrkeshögskoleutbildning får inte finnas om arbetsmarknaden inte uttryckt ett anställningsbehov och efterfrågat specifika kompetenser. Därför finns det gott om jobb efter avslutad utbildning. Hela 9 av 10 personer som har studerat en YH-utbildning får jobb efter avklarade studier. Yrkeshögskolan erbjuder dessutom ett brett urval av utbildningar. På Nackademin finns det YH-utbildningar inom områdena IT, bygg, kommunikation, design, elteknik och energi, pedagogik samt vård och hälsa.

3. Lär dig om branschen från branschen

En YH-utbildning består alltid av en ledningsgrupp med representanter från den aktuella branschen. Ledningsgruppen är med och tar fram och påverkar innehållet i din utbildning, genom att bland annat utforma kursplanerna. Dyker det upp nya krav på din yrkesroll under utbildningens gång kan kursernas innehåll snabbt optimeras. Så att du alltid har de mest aktuella verktygen med dig när du går ut. För vilka vet bäst vad du behöver lära dig för att uppfylla aktuella kompetenskrav när du är färdig med din utbildning? De som är verksamma inom din nya bransch, såklart!

Närheten till branscherna märks också i klassrummet. Det är inte ovanligt att din nästa arbetsgivare undervisar i en kurs eller tar emot din klass på ett studiebesök.

4. Snabbaste vägen till jobb

Less is more är en utnött klyscha som använts så mycket att den nästan borde appliceras på sig själv, men ibland stämmer den verkligen! En YH-utbildning är max 2 år och du lär dig bara det du verkligen har användning för i framtiden. Det förkortar din tid i skolbänken och låter dig fokusera på att bli så bra som möjligt på det som spelar roll.

5. Studentlivets viktigaste byggstenar glöms inte bort

Trots att yrkeshögskolan har vissa starka fokusområden glöms inte de viktiga delarna som skapar en bra studietid bort. Som student på Nackademin har du rätt till studiestöd från CSN och möjlighet att delta i inspirerande gästföreläsningar och branschdagar. När du är klar med dina studier är du välkommen in i vårt Alumni-nätverk. Det är framförallt en utmärkt chans för dig att utöka ditt professionella nätverk med andra alumner från Nackademin. Och medför även många andra spännande erbjudanden.

Här hittar du alla Nackademins YH-utbildningar!
Har du frågor om antagning och behörighet? Läs om allt du behöver veta för att göra en ansökan.

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär