Hem5 anledningar att utbilda sig till Byggnadsingenjör mark och vatten
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

5 anledningar att utbilda sig till Byggnadsingenjör mark och vatten

Det finns många anledningar till varför det är spännande att vara med från scratch när något ska byggas. Här har vi listat fem av dem!

Det finns många vägar att gå

En väldigt spännande del av att utbilda sig till Byggnadsingenjör mark och vatten är de många vägar man kan ta i karriären. Har du en kreativ ådra kan du arbeta med att skapa 3D-modeller över markarbeten, den som gillar att hålla i taktpinnen och ta ansvar kan jobba som arbetsledare, medan den som är analytiskt lagd kan ägna sig åt planering av anläggningsprocesser.

Du får gå till botten med utmaningen

Det finns en gigantisk och spännande värld under oss. Som Byggnadsingenjör mark och vatten får du lära dig om allt möjligt spännande inom geoteknik och markfysik såsom geologi, jordlager, bergarter, vattenflöden och klimatpåverkan. Här får du utforska vad som egentligen händer under våra fötter och skaffa dig kunskaper utöver det vanliga.

Det är en dröm för teknikfantasten

Om du gillar ny fiffig teknik och spännande prylar kan detta vara helt rätt väg att gå. Som Byggnadsingenjör mark och vatten får du lära dig hantera en mängd olika instrument såsom laser, GPS-utrustning, maskinstyrningsutrustning och verktyg för 3D-modellering.

Arbetsmarknaden behöver dig

Till år 2050 beräknas huvudstadsregionen att växa med en miljon invånare. De byggvolymer som krävs inom såväl bostäder som infrastruktur innebär en rejäl utmaning, där ingenjörer inom mark och anläggning nämns bland de kategorier där bristen på arbetskraft är som allra störst.

Omväxling förnöjer!

Ska du bygga nytt måste du börja från grunden, det är något som gäller för de allra flesta typer av byggprojekt. Detta innebär att det som markingenjör är snudd på omöjligt att bli uttråkad när arbetsplatsen kan vara allt från framtida skolgårdar, lek- och idrottsplatser och parker till kyrkogårdar, trottoarer och cykelbanor.

Vill du ha ännu fler anledningar att utbilda sig till Byggnadsingenjör mark och vatten? Läs mer om utbildningen här!

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär