Hem4 yrkesroller för dig som är intresserad av kalkyl och inköp
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 11.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

4 yrkesroller för dig som är intresserad av kalkyl och inköp

Plugga på vårterminen? Nu kan du söka till utbildningen Byggnadsingenjör kalkyl och inköp med start i januari 2019. Undrar du vad du kan arbeta med efter utbildningen? Vi har listat 4 yrkesroller som utbildningen leder till. Läs mer om dem nedan.

1.Kalkylator

Som kalkylator arbetar du med att beräkna material- och arbetskostnader för byggprojekt. I arbetet ingår det då att upprätta kostnadskalkyler utifrån ritningar, utföra mängdavtagning och ta fram offerter. Kalkylatorer anställs av bygg- eller konsultföretag och arbetar inom såväl nyproduktion, ROT-arbeten samt hållbart byggande

2.Inköpare

Som inköpare arbetar du i olika skeden av byggprocessen med att handlägga offertförfrågningar, ta fram offertutvärderingar, beställa, planera och granska leveranser till byggarbetsplatsen. Du behövs också som stöd för inköp under pågående projekt.

3. Entreprenadingenjör

En entreprenadingenjör arbetar bland annat med produktionsförberedelser. Det innebär arbete med projekt- och tidsplaner samt olika produktionskalkyler ute på bygget där du följer upp projektekonomin under byggnationen.

4. Byggnadsingenjör

Att arbeta som byggnadsingenjör varierar väldigt mycket beroende på vilket projekt eller vilken organisation du befinner dig på. Men generellt kan det vara lite som att lägga omfattande och komplexa pussel, där små detaljer skapar en betydligt större helhet. Oavsett om du jobbar som arbetsledare, entreprenad eller kalkylingenjör så är ditt arbete en avgörande bricka i pusslet.

På många företag är kalkylatorn och inköparen en kombinerad yrkesroll vilket innebär att du har väldigt varierande arbetsuppgifter. Generellt för dessa fyra yrkesroller är att du fungerar som stödfunktion till platschef och/eller företagsledning. Alla fyra yrkesroller kräver att du har kunskaper om områden som gränsar till det egna området. Det innebär att du måste ha kunskaper inom ekonomi och byggproduktion samt kunna lösa komplexa problem och självständigt räkna på pris. Rollerna ställer även krav på kunskap inom bland annat byggteknik, byggproduktion, ritningsläsning och logistik.

Låter detta intressant? Lär mer om utbildningen och ansök här.

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär