Hem4 lärorika sommaraktiviteter som håller hjärnan i trim
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

08-466 60 00
antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

08-466 60 00
expeditionen@nackademin.se

Vi som jobbar på Nackademin

Möt personalen på Nackademin

Overlay link

Övrigt

Samarbeten, kompetensutveckling och övriga frågor.

Overlay link

4 lärorika sommaraktiviteter som håller hjärnan i trim

Nu är ljuvliga juni här, då vissa tar examen, vissa tar sommarlov och vissa funderar på vad som väntar i höst. Även om de flesta skolor, högskolor och universitet tar en paus över sommaren är vissa ämnen så spännande att man vill utforska dem över ledigheten också. Här tipsar vi om fyra sommaraktiviteter som kan hålla kunskapslågan brinnande under sommarmånaderna, eller för den delen tända den för första gången!

Koda som på räls på Trainhack

Ett hackathon, där ett gäng kodare strålar samman för att dyka ned i programspråkens värld, är numera ett lika vanligt som roligt fenomen i kodarvärlden. Den 25 augusti är det dock dags för något nytt inom området – Nordens första Trainhack!

Då avsätts nämligen en hel vagn, specialutrustad med blixtsnabbt internet och hack-vänliga säten, för ett gäng peppade kodare på ett tåg som går från Göteborg till Uppsala. Förutom att träffa nya människor och vässa dina kodkunskaper är målet att skapa lösningar som kan kopplas till kollektivtrafiken. Det kan vara allt från en app som hittar bästa biljettpris, ett spel för långa tågresor, fiffiga IoT-idéer eller något helt nytt vi aldrig hört talas om förut.

Tåget avgår från Göteborg 08.00 och ankommer i Uppsala 13.37 (!), varpå fortsatt hackande, presentation av projekten och mingel följer.

Läs mer om turen och boka din biljett här!

Takvandra dig till Stockholms bästa utsikt

Med en takvandring i Stockholm får du under säkra former se en av världens vackraste städer uppifrån och skåda ut över det som varit, det som är under uppbyggnad och de framtida möjligheter som finns för staden. Med hjälp av en kunnig guide som berättar om stadens viktigaste byggnader och vad som komma skall ser du hur staden hänger ihop och får en fantastisk utsikt på köpet.

Detta är så klart en upplevelse för de allra flesta, men som kanske blir lite extra spännande för alla som ser en framtid i byggbranschen och snart ska sätta sin egen prägel på staden runt oss.

Det finns flera olika företag som erbjuder takvandringar i Stockholm. Här kan du exempelvis knalla runt ovanpå Gamla Riksdagshuset!

Rädda Teslas patent i Room Escape

Även om det var Thomas Edison som uppfann glödlampan är det kanske ändå Nikola Tesla som är den mest mytomspunna ingenjören som arbetat i elektricitetens tjänst. Strax efter sin död har nu Tesla lämnat ledtrådar efter sig som leder till sina sista undangömda patent – och det är upp till dig att finna dem och skydda dem innan FBI kommer till platsen för att konfiskera dokumenten.

Okej, detta är kanske inte fullkomligt på riktigt, men visst känns det nästan så när man kliver in i Room Escapes lokaler! I denna populära underhållningsform blir du och dina vänner inlåsta i ett rum fyllt av utmaningar, pussel och mysterier som ni ska lösa tillsammans under tidspress.

Vill du helt koppla bort från elbranschen under sommaren kan du så klart köra en omgång Room Escape ändå, exempelvis genom att rymma från fängelset eller stoppa zombieapokalypsen.

Här kan du boka platser till Tesla’s Mystery!

Gå i den japanska designens fotspår

I Etnografiska museets utställning ”Japan byter om” presenteras japansk kultur på en mängd olika sätt mellan 24 mars och 28 augusti. Här samsas allt från cosplay och antika klädesplagg med föremål från samurajernas tid och japanska tehus.

En av utställningens mest spännande delar är ”Japanska förpackningar – att slå in tomheten”, där den japanska designtraditionen speglas genom de förpackningar som producerats i landet genom åren. Här finner du bland annat tandpetarfodral från 1700-talet, samtida, färgglada godispaket och en ask täckt av möss. Att många av de mest spännande, storslagna och nyskapande konstnärliga uttrycken kommer från Japan speglas i dessa förpackningar och gör utställningen till en dröm för dig som är intresserad av förpackningsdesign och vill inspireras av de bästa!

Läs mer om utställningen här!

Sommaren är fylld av lärorika och roliga aktiviteter. Vill du fortsätta på det spåret till hösten? Du kan fortfarande ansöka till utbildningar inom IT, bygg, design samt teknik och fastighet på Nackademin. Kika in på höstens utbildningar som har förlängd ansökan här!