Hem4 egenskaper som utmärker en IT-säkerhetstekniker
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

4 egenskaper som utmärker en IT-säkerhetstekniker

I takt med att företag i allt större utsträckning riskerar att utsättas för dataintrång och IT-attacker, ökar behovet av skickliga IT-säkerhetstekniker som kan förebygga och åtgärda säkerhetsincidenter. IT-säkerhetsteknikern är en nyckelperson i IT-teamet som tar viktiga beslut om bland annat IT-säkerhet och IT-drift. Vi har granskat aktuella jobbannonser och utifrån dem sammanställt fyra egenskaper som utmärker en IT-säkerhetstekniker!

 

  1. Ansvarsfull – Eftersom en IT-säkerhetstekniker bär ansvaret för IT-systemets säkerhet och hanterar känslig information på företaget, bör den som söker rollen ha en tydlig integritetskänsla och vara van vid att ta ansvar.
  2. Strukturerad – en IT-säkerhetstekniker behöver kunna arbeta både strukturerat och analytiskt – detta är av yttersta vikt med tanke på att du ansvarar för ett företags IT-säkerhet. För en IT-säkerhetstekniker kan arbetsuppgifterna exempelvis vara säkerhetsgranskningar, omvärldsbevakning, samt drift och underhåll av IT-system ur ett säkerhetsperspektiv.
  3. Lagspelare – För att lyckas i rollen som IT-säkerhetstekniker är det viktigt att vara bra på att samarbeta och att vara kommunikativ med sina medarbetare. Du bör vara social och trivas med att arbeta i grupp och drivas av att hitta lösningar tillsammans med IT-teamet, exempelvis i händelse av att företaget utsätts för en IT-säkerhetsincident.
  4. Kommunikativ – Som IT-säkerhetstekniker är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, trivs med att stå och prata inför folk och kan kommunicera med personer utan teknikkunskap. Detta är särskilt viktigt eftersom en del av arbetet kan handla om att informera om IT-säkerhet till medarbetare på företaget.

 

Stämmer egenskaperna in på dig? Läs mer om YH-utbildningen IT-säkerhetstekniker här!

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär