Hem4 egenskaper som utmärker en IT-infrastrukturspecialist
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

4 egenskaper som utmärker en IT-infrastrukturspecialist

I takt med att allt fler system läggs ut i molntjänster så krävs det fler IT-infrastrukturspecialister som kan installera, konfigurera och drifta infrastruktur för publika, privata och hybrida molntjänster. Molntjänster har ökat starkt de senaste åren då dessa flexibla system möjliggör platsobundenhet, anpassningsbarhet och kostnadsbesparingar för företag, organisationer och myndigheter.

Efter utbildningen till IT-infrastrukturspecialist på Nackademin kan du även arbeta inom närliggande yrkesområden som drifttekniker, teknisk konsult inom IT-infrastruktur, operations manager inom IT eller IT-tekniker inom molntjänster. Eftersom det är stor efterfrågan på denna typ av kompetenser i IT-branschen, har du stor chans att få ett jobb efter dina studier.

Nedan har vi listat fyra egenskaper som utmärker en IT-infrastrukturspecialist. Stämmer de in på dig?

  1.  IT-intresserad–  För att lyckas i rollen som IT-infrastrukturspecialist behöver du ha ett stort intresse för IT och praktisk kunskap inom området. Kanske har du exempelvis erfarenhet av att installera operativsystem, eller av att lösa problem som vanligen förekommer med datorer och routrar.
  2.  Lösningsorienterad– Drivs du av att hitta nya lösningar eller tycker du om att fixa saker som inte fungerar? Då kan rollen som IT-infrastrukturspecialist vara något för dig! Eftersom en IT-infrastrukturspecialist ständigt arbetar med att ta fram lösningar utifrån företagets eller organisationens behov, är det ytterst viktigt att vara lösningsorienterad.
  3. Kommunikativ– En IT-infrastrukturspecialist arbetar med driften av IT-system hos företag och organisationer, och behöver därför vara både kommunikativ och bra på att förklara komplicerade saker så att andra förstår.
  4. Service-minded – För att trivas i rollen som IT-infrastrukturspecialist behöver du tycka om att hjälpa andra, du bör också vara lyhörd för problem och behov som kan uppstå hos det företag eller den organisation som du arbetar hos.

Stämmer egenskaperna in på dig? Läs mer om YH-utbildningen IT-infrastrukturspecialist här!

Saknar du den formella behörighet som krävs för att bli antagen till Nackademins utbildning IT-infrastrukturspecialist? Läs mer här om hur du kan bli behörig! 

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär