Hem3 byggutbildningar med goda chanser till jobb
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

3 byggutbildningar med goda chanser till jobb

Hösten 2019 startar tre pricksäkra jobbkort på Nackademin: Energiingenjör, Platschef och Byggnadsingenjör inom mark och vatten. De här utbildningarna passar dig som vill utbilda dig till någon av byggbranschens yrkesroller där arbetsgivarna uttrycker ett stort behov av ny kompetens.

Vill du jobba med att hitta nya och utveckla befintliga energieffektiva lösningar, ha helhetsansvaret för stora bygg- och anläggningsprojekt eller med projektering och utförande av mark- och anläggningsarbeten? Då är någon av utbildningarna nedan något för dig!

Energiingenjör

Som energiingenjör kan du vara med och bidra till en hållbar samhällsutveckling och jobba med energi-, teknik- och klimatfrågor. Du jobbar med att hitta nya och utveckla befintliga energieffektiva lösningar som ska leda till energioptimering inom olika verksamheter. Yrkesrollen passar dig som tycker det låter spännande att genom beräkningar, mätningar och analyser optimera processer och dimensionera energisystem. Nackademins utbildning till energiingenjör ger dig en bred kompetens inom fjärrvärme, elkraft och förnyelsebar energi, vilket ger dig möjlighet att jobba inom produktion, distribution och konsumtion av olika energislag.

Läs mer om utbildningen och ansök här.

Platschef

Utbildningen för dig som varit yrkesverksam som arbetsledare eller entreprenadingenjör inom bygg i minst tre år och som vill ta nästa steg i karriären genom att vidareutbilda dig till platschef. Utbildningen riktar sig till dig som vill jobba som platschef och fördjupa dina kunskaper inom ledarskap, ekonomi och juridik så att du kan ha helhetsansvaret för stora bygg- eller anläggningsprojekt – från kontrakt till överlämnande och med ansvar för att projektet lever upp till de krav om kvalitet, miljö och arbetsmiljö som finns. Du kommer även att utveckla din kompetens inom ledarskap så att du kan ha personalansvar och  leda projektteamet bestående av arbetsledare, yrkesarbetare, entreprenadingenjörer, inköpare och underentreprenörer.

Läs mer om utbildningen och ansök här.

Byggnadsingenjör inom mark och vatten

Som byggnadsingenjör inom mark och vatten är du med och utformar stadsmiljön då du står för den tekniska kompetensen när det gäller projektering och utförande av mark- och anläggningsarbeten. Det kan vara allt ifrån bostadsgårdar, skolgårdar, lek- och idrottsplatser, parker och parkeringsplatser till trottoarer och cykelbanor. Du är med från start när ett nytt projekt ska inledas och jobbet innebär samarbete med kunder, kollegor och olika typer av yrkesfolk. Om du arbetar som markprojektör skapar du 3D-modeller som genererar ritningar – underlaget för markarbetet på plats. Blir du arbetsledare ansvarar du för att planera, instruera och följa upp arbetet ute i produktionen. Du fungerar som en länk mellan platschef och yrkesarbetare.

Läs mer om utbildningen och ansök här.

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär