Hem1000 blivande IT- och byggingenjörer matchas med företag på Nackademins branschdagar
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

1000 blivande IT- och byggingenjörer matchas med företag på Nackademins Branschdagar

Den 11-12 oktober öppnar Nackademin tillsammans med näringslivet återigen upp dörrarna för Branschdagarna, ett event som matchar studenter med företag inom bygg, el och energi samt IT. Över 1000 studenter och 100 företag från branschen förväntas medverka och knyta kontakt under de två dagarna. 

På Branschdagarna introduceras över 100 företag till blivande ingenjörer som idag studerar på någon av utbildningarna inom IT, Bygg, Elteknik och Energi. Företag och studenter ges möjlighet att diskutera anställning, LIA-praktik, förväntningar på yrkesroller och branschen i helhet. 9 av 10 får jobb inom rätt yrke efter examen från Nackademin och Branschdagarna är för många företag en fantastisk möjlighet till relevant och innovativ kompetensförsörjning. 

Svenska Kraftnät är ett av de medverkande företagen på IT-dagen den 11 oktober. 

“ När samhället elektrifieras i snabb takt ställs energibranschen inför flera stora utmaningar. Sverige behöver snabbt fördubbla elproduktionen, bygga ut kraftnätet och samtidigt ställa om till förnybar el. Omvärldsläget kräver också en högre beredskap och nya lösningar för att säkra elförsörjningen. Med kompetens inom data science, AI, machine learning och en hel IT-miljö inhouse, har vi kraften att lösa samhällsutmaningarna, men vi behöver bli fler kunniga och duktiga kollegor. Branschdagarna på Nackademin är ett utmärkt tillfälle att visa vad vi har att erbjuda och attrahera framtidens stjärnor.” säger Magnus Kjellme på Svenska Kraftnät

Många vill, trots ökat distansarbete, ses i det fysiska för att samarbeta och skapa nya insikter och ideer. Många företag och studenter ser därför Branschdagarna som ett perfekt tillfälle att mötas tidigt i en anställnings-eller LIA process för att hitta rätt person och kompetens till rätt plats. 

Serneke är ett av de medverkande företagen på Byggdagen den 12 oktober.. 

”  Vi på Serneke ser fram emot att vara en del av Branschdagarna på Nackademin. Det ger oss möjligheter att nå engagerade och nyfikna studenter samtidigt som vi stärker vårt Employer brand. Det har visat sig vara framgångsrikt för Serneke att ge studenter eller nyexaminerade chanser till praktik och till Traineetjänster. Det blir en naturlig inkörsport till arbetslivet och byggbranschen, där de flesta skapar starka band med bolaget och kollegorna och blir kvar inom Serneke. Några av våra fokusområden framåt är jämställdhet, digitalisering och hållbarhet och vi ser gärna att du som student är nyfiken på de områdena och vill vara en del av Serneke framöver”,  säger Jonas Heilborn Rekryteringsspecialist Serneke Sverige AB

Alla studenter på Nackademin utbildas med den senaste kunskapen och där det råder kompetensbrist idag. Astrid Westfeldt Corneman, VD på Nackademin berättar att det är i det personliga mötet mellan studenter och arbetsgivarna som det skapas en framåtriktad dialog kring vad som krävs av rollen idag och i framtiden. 

“ Det är viktigt för både företag och studenter att tidigt etablera en kontakt, diskutera och erbjuda LIA-praktik, för att på så vis skapa bästa förutsättningar för en riktigt bra matchning och anställning direkt efter examen” , avslutar Astrid Westfeldt Corneman, VD Nackademin

Branschdagarna, tid och datum:

– Bygg, El, Energi: 12 oktober kl 09.00-12.00 ( föranmälan krävs )

–  IT 11 oktober kl. 13.00 -16.00 ( föranmälan krävs )              

För mer information och pressvisning, vänligen kontakta:

Lina Ingemyr – Marknadskoordinator PR och Kommunikation

Lina Ingemyr

Presskontakt

Marknadskoordinator PR
lina.ingemyr@nackademin.se
070 858 1346

Lina Ingemyr

Presskontakt

Marknadskoordinator PR
lina.ingemyr@nackademin.se
070 858 1346

Om Nackademin

Nackademin är ett utbildningsföretag som bedriver yrkeshögskole- och företagsutbildningar. Idag erbjuds 40 YH-utbildningar inom områden som IT, bygg, kommunikation, design, elteknik och energi, pedagogik samt vård och hälsa i samarbete med företag från branschen. 9 av 10 studenter på Nackademin får jobb inom rätt yrke efter examen.

Om Yrkeshögskolan

Yrkeshögskola är en utbildningsform för yrkesinriktade studier på hög nivå. Dess exakta roll varierar mellan olika länder. I Sverige, är yrkeshögskoleutbildning en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teoretiska studier med stark arbetslivsanknytning. Utbildningsutbudet är avsett att matcha arbetslivets kompetensbehov. Minst en fjärdedel av utbildningen utgörs av Lärande i Arbete (praktik). Praktik är en nyckel till jobb för många studenter och en effektiv rekryteringskanal för arbetsgivare.

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär