I sista och fjärde delen av UX-bloggen avrundar Nackademisten Elisabeth Aguilera året 2016 och den här terminen med ett blogginlägg som handlar om att våga byta bana och att starta om i livet. Trots en något stressig vardag skriver Elisabeth om hur glad hon är att hon vågade ta steget och berättar hur en dag som UX-student på Nackademin kan se ut. 

Det är bara några dagar kvar till julafton. Tiden flyger iväg. Bakom mig ligger dagar av influensa och kräksjuka och framför mig ligger nu julen. Men det finns även något annat bakom mig, en hel termin! Jag är lite chockad av att jag faktiskt är där jag är idag. Så mycket som har hänt och framförallt min dröm att gå i skolan gått i uppfyllelse.

I tisdags var det första dagen i skolan på länge, och jag var så taggad, efter många dagar hemma på grund av sjukdom.

Dock hade jag nästan glömt bort hur logistiken för en dag ser ut för mig.

Det är faktiskt nästan lite kaosartat, men så länge jag bara gör utan att tänka så går det bra.

I morse ringde väckarklockan redan 5:15, jag snoozade alldeles för länge. Men väl uppe, var det kaffet som låg överst på prioritetslistan. Väl klädd och klar var det sedan dags att väcka barnen, klä dem och fixa frukost och se till att vi alla fyra sitter i bilen.

Vi styr vår kosa från Enköping mot Uppsala.

Snorhalt på vägarna, så vi tog det lugnt medan spellistan var blandad av Mozarts “Requiem:Larcrimosa”, M. Trainor “Better when I’m dancin’” och julmusik.

Först skulle minstingen släppas av på vägen till Uppsala på förskolan, där vi kom lägligt till att de höll på att pryda lekgården med deras egengjorda lyktor. Jag fick tända min sons lykta med skaparen själv, det blev en väldigt upplyst stund.

Efter att ha pausat i nuet i några minuter var det dags för snabbspolning framåt för att hinna till centrala Uppsala med de andra två. Slängpussar och hejdå. Helt plötsligt satt jag själv i bilen på väg från Uppsala till Stockholm.

Musik och telefonsamtal får tiden att flyta på i bilen.

Framme vid skolan har jag turen att det fanns en enda liten plats kvar för min röda batmobil, jag tjingade den såklart.

Och här sitter jag i skolan.

Klassen gav mig ett varmt välkomnande och jag gick därefter tillsammans med en kompis ned till Cafét för att fylla på med koffein.

Snart är det dags för lunch, men först lite mer projektarbete.

Då lär vårt gäng sitta på Karolinska Institutionen som är byggnaden mittemot för att värma maten och snacka skit 🙂

Idag serveras det i min matlåda rött ris och quornfärs med grönsalladsbönor. Mums redan hungrig.

När skolan är slut för dagen så är det dags att repetera samma procedur som i morse fast tvärtom, dvs Stockholm- Uppsala, Uppsala – Enköping.

Det kanske låter helt hysteriskt att befinna sig i tre städer på en dag. Men jag avslutar mina rader med att meddela att det är det värt. Jag njuter av varje minut av mitt kaos. För varje dag så stannar jag upp och inser hur bra jag har det. I år fokuserade Musikhjälpen på alla barn som inte får gå i skolan ute i världen. Så det finns alltid dem som har det värre.

Med den tanken i bakhuvudet upplever jag inget annat än tacksamhet. Det gäller bara att omvärdera.

Så nu är sista blogginlägget avslutat och jag hoppas att du som läser detta känner dig något inspirerad att förändra ditt liv till det bättre om du är i dem tankarna.

Önskar nu en riktigt God Jul och Gott Nytt År och om funderar på ett nyårslöfte låt det då vara att våga, våga ta steget.

All kärlek, Elli

Student, UX-design, Nackademin