Vi använder cookies för att tillhandahålla våra tjänster och för att visa annonser baserat på intressen.
Vår policy för cookies.

Jag förstår

Ledningsgrupp

Ledningsgruppen består av potentiella arbetsgivare som kvalitetssäkrar utbildningen och ser till så att du lär dig precis det som branschen efterfrågar.

Kontaktuppgifter

08-466 60 00

antagningen@nackademin.se
Om programmet

Stad: Distans, startar vt-17

Form: Yh-utbildning

Pris: 0 kr

Längd: 1 år

Praktik: 20 veckor


Antagningskrav:
SvB/2, EngB/6, ProgB/2

Kurser
Kalendarium
15feb

Antagningen öppnar för nya utbildningar

Fler Events »
Nyhetsbrev

Anmäl dig till Nackademins nyhetsbrev om våra utbildningar!

Mina sidor

Här kan du logga in och se aktuell status på din ansökan!

Logga in
Hur ansöker jag?

Läs mer om hur du ansöker till våra olika utbildningar.

Läs mer

Testautomatiserare – Distans

Testautomatiserare – Distans. Vill du plugga på distans och bli hett eftertraktad?

OBS! Den här utbildningen startar våren 2017.

Bland de hetaste yrkestitlarna de kommande åren finns testautomatiserare. Det står att läsa på ITjobb.se, där man också bekräftar att arbetsmarknaden för testare har utvecklats mot en ökad specialisering på senare år. Och för att möta branschens behov av spetskompetens startar Nackademin en ettårig teoretisk/praktisk utbildning för testautomatiserare. Kan du datorer och programmering samtidigt som du är lösnings- och resultatinriktad kan det vara yrket för dig.

Det finns inga system som är 100% buggfria. Men om felen upptäcks innan driftsättning så undviker man problem för användarna, tidskrävande merarbete och tappad goodwill. För att kvalitetssäkra och testa programvaruutvecklingen så kan man skapa programmerade skript som automatiskt genomför lämpliga testmoment. På senare år har professionen testautomatiserare blivit en naturlig och viktig del av mjukvaruutvecklingen.

Är du intresserad av att jobba inom test? Då kanske även någon av de här utbildningarna är någonting för dig:


Utbildningen – Testautomatiserare – Distans

Du som redan har en bakgrund i programmering ska välja denna utbildning för att få fördjupning inom test och automatisering. Du får kunskap om test i olika utvecklingsmetoder som agilt och vattenfall, samt olika nivåer som system- och acceptanstest. Du får lära dig testmetoders för- och nackdelar samt att besluta när det är lämpligt att använda manuella respektive automatiserade testmetoder. Vi utvecklar kunskaperna i hur en testare måste kunna kommunicera, planera och värdera tester. Du får lära dig att självständigt och i en arbetsgrupp arbeta som testautomatiserare tillsammans med kollegor, kunder och leverantörer i en snabbt föränderlig bransch.

Jämfört med den platsbundna utbildningen Testautomatiserare (ej distans) som är ett och ett halvt år så ingår inte kurserna Programmering 60p, Backend 20 p eller Frontend 20 p.

En stor del av utbildningen är förlagd på en verklig arbetsplats. Där får du under erfaren handledning omsätta teori i praktisk arbetslivserfarenhet och utveckla, fördjupa och befästa dina lärdomar till kunskap. Där har du också chansen att lära dig mer om vilka utmaningar som finns i yrkesrollen, skaffa värdefulla kontakter och lära känna branschen på ett djupare plan.

På Nackademin har vi en unik närhet till anställande företag och du får en mycket relevant kunskap, eftersom näringslivet medverkar i både innehåll, upplägg och lärande. Genom LIA (Lärande i Arbete = praktik på arbetsplats) så är Nackademin också en självklar rekryteringsbas, och våra elever har gott rykte i branschen.

Utbildningen har fyra träffar, och resten av undervisningen sker på distans.

Antagningskrav: SvB/2, EngB/6, ProgB/2

Marknaden – spetskompetens saknas inom Data/IT

De yrkesroller som utbildningen kan leda till spås få en mycket stor efterfråga enligt våra samarbetspartners och initiativtagare. Enligt 13 av företagen i vår undersökning, vilket endast är ett urval av våra samarbetspartners, är det regionala behovet minst 120 på 3–5 år. Tillsammans med antalet annonser som publicerats uppskattar vi ett totalt behov av minst 600–800 testautomatiserare i Stockholm de kommande åren.

Yrkesroller efter avslutad utbildning

  • Testautomatiserare
  • Teknisk testare
  • Programvarutestare

Om programmet

Stad: Distans, startar vt-17
Form: Yh-utbildning
Pris: 0 kr
Längd: 1 år
Praktik: 20 veckor


Antagningskrav:
SvB/2, EngB/6, ProgB/2

Kurser

Nyheter

Viktiga datum – söka utbildning på Nackademin hösten 2017

Viktiga datum – söka utbildning på Nackademin 2017. Funderar du på att söka en utbildning på Nackademin med start hösten 2017? Hurra, vilket bra val! Här har vi samlat de viktigaste datum inför vårens antagning på Nackademin. Läs mer »

5 anledningar att välja en YH-utbildning

YH-UTBILDNINGAR. I livet finns många vägar att gå och när det kommer till att valet av utbildning kan det ibland kännas som att det finns ännu fler. Här har vi listat fem skäl till varför yrkeshögskolan kan vara helt rätt val, läs vidare för att se efter om det är vägen för dig! Läs mer »
Se fler nyheter »

 

Anmäl ditt intresse nedan

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!

Lös talet i bilden för att gå vidare

* Dessa fält måste fyllas i.