Vi använder cookies för att tillhandahålla våra tjänster och för att visa annonser baserat på intressen.
Vår policy för cookies.

Jag förstår
Kontaktuppgifter

08-466 60 00

antagningen@nackademin.se
Om programmet

Stad: Stockholm

Form: YH-utbildning

Pris: 0 kr

Längd: 2 år

Praktik: 29 veckor


Antagningskrav:
Grundläggande behörighet, samt lägst godkänt betyg i Svenska B/2, Matte2/b, Engelska A/5 och Programmering A/1 eller motsvarande kunskaper*.

OBS! Tänk på att skicka in kopior på dina originalbetyg, utdrag från t.ex. antagning.se är ej giltiga.

* Datorkunskap kan inte motsvara Programmering A.

Kurser
Kalendarium
29aug

Träffa Nackademins Studentkår!

Den 29e och 30e augusti har ni möjlighet att träffa Nackademins studentkår!
Då kan ni bli medlemmar, få reda på hur man kan gå med i styrelsen eller bara engagera sig i diverse aktiviteter och helt enkelt mingla lite med detta glada gäng.

Mellan kl 11-13 står kåren vid stora entrén!
Välkomna!
29aug

Foodtrucks på Nackademin!

Den 29e, 30e och 31a augusti kan ni köpa lunch från några av Stockholms bästa foodtrucks!
Ni kan förvänta er vietnamesisk street food, chilenska hamburgare och argentinska piroger.
En foodtruck per dag kommer att stå på vår stora parkering mellan kl 11 och 14.

Välkomna!
30aug

Träffa Nackademins studentkår!

Den 29e och 30e augusti har ni möjlighet att träffa Nackademins studentkår!
Då kan ni bli medlemmar, få reda på hur man kan gå med i styrelsen eller bara engagera sig i diverse aktiviteter och helt enkelt mingla lite med detta glada gäng.

Mellan kl 11-13 står kåren vid stora entrén!
Välkomna!
Fler Events »
Nyhetsbrev

Anmäl dig till Nackademins nyhetsbrev om våra utbildningar!

Mina sidor

Här kan du logga in och se aktuell status på din ansökan!

Logga in
Hur ansöker jag?

Läs mer om hur du ansöker till våra olika utbildningar.

Läs mer
Arbetsplatsen

Programutvecklare .NET

Fördjupa dig i programmering genom ett av världens mest använda programmeringsspråk. Vill du få en kompetens som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden och som kan ge dig en central position i ett framgångsrikt utvecklingsteam är Programutvecklare .NET en utbildning för dig!

 

Utbildningen passar dig som är strukturerad, gillar problemlösning och kan ha tålamod med ett riktigt hantverk. Samtidigt är du flexibel och nyfiken – och villig att fortsätta att utvecklas åt det håll som branschen drar. Läs den tvååriga utbildning Programutveckling .NET på Nackademin och få en omfattande utbildning i programmering där vi behandlar många olika aspekter i en programmerares vardag. Med C# och .NET kan du tillverka i stort sett vilka typer av applikationer som helst – allt från Windows och webben till mobila applikationer.

En programmerare/utvecklare är ofta specialiserad på ett eller några få programspråk. Nackademins utbildning Programutveckling .NET bygger på Microsofts .NET-plattform med programmeringsspråket C# (CSHARP) som är väl etablerad i både Sverige och resten av världen. När du behärskar den är du redo att arbeta med allt från internettjänster och affärssystem till mobila applikationer och på sikt kan du också utvecklas till att få en arkitektroll.  Du har också en bra grund för att vidareutveckla dig i andra programmeringsspråk som Java PHP mfl.

Efterfrågan på .NET-utvecklare är väldigt stor och vi ser en fortsatt hög efterfrågan. Med den breda kompetens som du får kommer du att kunna välja mellan en stor spridning av olika jobb.

Utbildningen

På utbildningen programmerar du både i Windows och i webbmiljö. Du lär dig att arbeta självständigt i en arbetsgrupp som programutvecklare .NET. Under din LIA du kommer också att få lära dig projekt- och kundkommunikation för att du ska kunna skapa goda relationer med kunder, kollegor och leverantörer – i syfte att du ska lyckas leverera det som kunderna verkligen vill ha.

Du får bland annat kunskap och färdigheter i hur man:

  • tillverkar grafiska applikationer i C#, till exempel spel och komplexa användargränssnitt med XAML
  • tillverkar avancerade webb- och nätverksapplikationer i C# + ASP.NET tillsammans med .NET-klasser och databaser samt webb-API:er, signalR och WebSockets
  • tillverkar HTML-applikationer med HTML5, CSS och JavaScript samt JQuery, Angular
  • utvecklar databasapplikationer med SQL Server integrerat med Entity Framework och C#
  • utvecklar applikationer i Microsoft Azure Molntjänst

En tredjedels praktik på ett företag i branschen

Mer än en tredjedel av utbildningen är förlagd på en verklig arbetsplats genom en LIA-praktik. Där får du under erfaren handledning omsätta teori i praktisk övning för att utveckla, fördjupa och befästa dina lärdomar till kunskap. Där har du också chansen att skaffa värdefulla kontakter och lära känna branschen på ett djupare plan. På Nackademin har vi en unik närhet till anställande företag och du får en mycket relevant kunskap, eftersom näringslivet medverkar i utbildningens innehåll, upplägg och lärande. Genom LIA-praktiken är Nackademin också en självklar rekryteringsbas, och våra studenter från Programutveckling .NET har ett gott rykte i branschen.

Marknaden – mycket stor brist på kompetens i branschen

Microsofts .NET-ramverk ligger till grund för merparten av de  kommersiella applikationerna i dagens IT-samhälle. Kompetens inom .NET är därför en av de mest eftersökta på marknaden och riktar sig till alla program på Windows klient-, server- och operativsystem. På tio år har antalet vakanser inom systemutveckling och programmering ökat konstant. Allt talar för att behovet av att rekrytera liknande kompetens fortsätter att öka och kommer att ligga på en hög nivå under de kommande tio åren.

Statistik från Arbetsförmedlingen visar dessutom att programmerare och utvecklare söks inte bara i datakonsultbranschen utan i de flesta branscher som till exempel tillverkning, handel, offentlig förvaltning och finans.

Yrkesroller efter avslutad utbildning

Efter utbildningen kan du arbeta med applikationsutveckling, användbarhet, analys, tester eller databasutveckling som

  • Programutvecklare
  • Webbutvecklare
  • Applikationsprogrammerare
  • IT-konsult

Efter utbildningen har du också en grund för att kunna vidareutbilda dig inom plattformar som t ex SharePoint och EPiServer. På utbildningen får du också en grundkurs i EPiServer.

Om programmet

Stad: Stockholm
Form: YH-utbildning
Pris: 0 kr
Längd: 2 år
Praktik: 29 veckor


Antagningskrav:
Grundläggande behörighet, samt lägst godkänt betyg i Svenska B/2, Matte2/b, Engelska A/5 och Programmering A/1 eller motsvarande kunskaper*.

OBS! Tänk på att skicka in kopior på dina originalbetyg, utdrag från t.ex. antagning.se är ej giltiga.

* Datorkunskap kan inte motsvara Programmering A.

Kurser

Nyheter

FAQ – allt du behöver veta inför uppstart, CSN och terminstider

Har du blivit antagen till en utbildning på Nackademin? Stort grattis! Här har vi samlat en FAQ med allt som du behöver veta innan skolan börjar. Läs mer »

FAQ – antagningsbesked, bekräfta din plats och terminsstart

Nu har årets antagningsbesked gått ut! Du hittar ditt besked på yh-antagning.se. Här har vi samlat de vanligaste frågorna kopplat till detta – och svarat på dem, såklart. Läs mer »
Se fler nyheter »

Ledningsgruppen

 

Anmäl ditt intresse nedan

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!

Lös talet i bilden för att gå vidare

* Dessa fält måste fyllas i.