Vi använder cookies för att tillhandahålla våra tjänster och för att visa annonser baserat på intressen.
Vår policy för cookies.

Jag förstår
Om programmet

Stad: Stockholm

Form: Preparandkurs

Pris: 500 kr ink. moms

Längd: 3 alt. 6 veckor


Antagningskrav:

Kalendarium

Preparandkurs Matematik B/2A-C

Preparandkurs Matematik B/2A-C. Denna förberedande kurs motsvarar behörighetskravet Matematik B/2a-c från gymnasiet. Efter avslutad kurs kan du avlägga ett prov som med godkänt resultat på anses uppfylla behörighetskravet i Matematik B/2a-c till våra utbildningar.

Innehåll

Denna förberedande kurs ger dig motsvarande kunskaper som Matematik B på gymnasiet. Efter avslutad kurs kan du avlägga ett prov som med godkänt resultat anses uppfylla behörighetskravet i Matematik B/2a/2b/2c till våra utbildningar.

Enligt den nya läroplanen för gymnasiet har man döpt om Matematik B till Matematik 2a, 2b eller 2c beroende på vilket program man läser.

Här hittar du mer information om behörighetsprov och preparandkurser.

Kursinnehåll

  • Geometri
  • Sannolikhetslära
  • Statistik
  • Linjära modeller
  • Algebra och funktionslära

Utbildningar

Här kan du se vilka utbildningar som har matematik 1 eller 2 som förkunskapskrav: Särskild behörighet

Anmälan

För att kunna anmäla dig till en preparandkurs behöver du först skapa ett konto samt göra en ansökan till en av Nackademins utbildningar. För att sedan anmäla dig till en preparandkurs går du in under fliken ”Händelser” på ”Mina sidor”.

Du kan endast anmäla dig till en kurs om det finns platser kvar. Detta betyder alltså att om du har kunnat anmäla dig så är du garanterad en plats på preparandkursen. Kursen garanterar ej en plats på någon av utbildningarna som har behörighetskravet i Matematik B/2a/2b/2c, den ger dig möjlighet att bli behörig till att söka en utbildning där motsvarande behörighet krävs hos oss.

Avgift: 500:- totalt, betalas vid kursstart.
Kursstart: Helfart: 18 april. Halvfart: 6 mars.
Längd: Kursen är förlagd kvällstid, 17.00-21.00. Välj mellan helfart (2 kvällar i veckan under 3 veckor + 1 provtillfälle) eller halvfart (1 kväll i veckan under 6 veckor + ett provtillfälle).
Anmälan: Anmälan görs via Nackademins ansökningswebb. För att kunna anmäla dig till en preparandkurs behöver du först skapa ett konto samt göra en ansökan till en av Nackademins utbildningar. Om du har några frågor om preparandkurserna så är du välkommen med dem till antagningen@nackademin.se.

Om programmet

Stad: Stockholm
Form: Preparandkurs
Pris: 500 kr ink. moms
Längd: 3 alt. 6 veckor


Antagningskrav:

Nyheter

Här är utbildningarna som har förlängd ansökan

Du har fortfarande möjlighet att börja plugga på Nackademin i höst. Följande av Nackademins utbildningar har förlängd ansökan! Läs mer »

Checklista – för dig som ska söka utbildning på Nackademin

CHECKLISTA – för dig som ska söka utbildning på Nackademin. Ska du söka en utbildning på Nackademin? Glöm inte att checka av det här först! Läs mer »
Se fler nyheter »

 

Anmäl ditt intresse nedan

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!

Lös talet i bilden för att gå vidare

* Dessa fält måste fyllas i.