Vi använder cookies för att tillhandahålla våra tjänster och för att visa annonser baserat på intressen.
Vår policy för cookies.

Jag förstår
Kontaktuppgifter

08-466 60 00

antagningen@nackademin.se
Om programmet

Stad: Stockholm

Form: YH-utbildning

Pris: 0 kr

Längd: 2 år

Praktik: 20 veckor


Antagningskrav:
Lägst godkänt betyg i SvB/Sv2, EnA/En5, MaA/Ma1a/Ma1b/Ma1c, Programmering A, eller motsvarande kunskaper*.

OBS! Tänk på att skicka in kopior på dina originalbetyg, utdrag från t.ex. antagning.se är ej giltiga.

* Datorkunskap kan inte motsvara Programmering A.

Kurser
Kalendarium
11jan

Antagningen öppnar för befintliga utbildningar!

26jan

Antagningen öppnar för nya utbildningar

Fler Events »
Nyhetsbrev

Anmäl dig till Nackademins nyhetsbrev om våra utbildningar!

Mina sidor

Här kan du logga in och se aktuell status på din ansökan!

Logga in
Hur ansöker jag?

Läs mer om hur du ansöker till våra olika utbildningar.

Läs mer
Arbetsplatsen

Webbutvecklare i EPiServer

Webbutvecklare i .NET – EPiServer

Vad har Gröna Lund och SL gemensamt? EPiServer.

Du som är intresserad av programmering och tycker att det är roligt med moderna webbsidor har här möjligheten att fördjupa dig inom webbutveckling med .NET och samtidigt specialisera dig på webbplattformen EPiServer. EPiServer är en webbplattform som är inriktad på att leverera professionella och visuella webbsidor med mycket användarvänliga, utvecklingsbara och effektiva lösningar. 

Den här utbildningen kommer inte att starta hösten 2016. Har du frågor så får du gärna maila till antagningen@nackademin.se!

Du får en bred grund med kunskaper i den starkt efterfrågade Microsoftbaserade .NET-plattformen, samtidigt som du får specialistkompetens inom EPiServer-utveckling. Det ger dig de bästa förutsättningarna för att få att inte bara få ett kreativt och roligt jobb, utan också en yrkesmässig skjuts in i en expansiv bransch.

.NET-plattformen är väl etablerad både i Sverige och resten av världen. Här får du både bredden i .NET-plattformen samtidigt som du specialiserar dig mot webbplattformen EPiServer. Det är en svensktillverkad webbplattform för digital marknadsföring och e-handel. Anledningen till att just EPiServer är så populärt är bland annat att det är lättarbetat, baseras på skalbar Microsoft-teknik och innehåller många användbara moduler. Det går även att göra egna tillägg för att få skräddarsydda lösningar. EPiServer är dessutom integrerat med Microsoft Office-paketet.

Utbildningens kurser hittar du här.

Företag och organisationer med stora krav på prestanda, funktionalitet, användbarhet och kopplingar till bakomliggande system använder ofta EPiServer. Exempel på sådana företag är SL, Gröna Lund, SF bio, Riksdagen och ICA.

Karriär och löneutveckling

Den digitala utvecklingen under de senaste åren har skapat en starkt efterfrågan på just .NET-utvecklare med specialistkompetens inom EPiServer! Med denna kompetens kan du välja att jobba som konsult eller på en webbyrå, men du kan även jobba på företag och i organisationer. Med en ingångslön på 25-27 000 kr har du goda möjligheter till en stark löneutveckling under din kommande karriär. Du kan även gå vidare i din karriär och så småningom även arbeta som IT-arkitekt, projektledare eller IT-chef.

Utbildningen

Du behöver kunskaper i grundläggande programmering och får här möjligheten att fördjupa dig och arbeta med problemlösning och kreativa idéer. Utbildningen ger dig kunskaper och färdigheter att skapa webblösningar med C# och ASP.Net som grund och du får även goda kunskaper inom olika klienttekniker som JavaScript och olika kodbibliotek. Utifrån dessa kunskaper utvecklar du sedan lösningar mot EPiServer.

Antagningskrav: Lägst godkänt betyg i SvB/Sv2, EnA/En5, MaA/Ma1a/Ma1b/Ma1c, Programmering A, eller motsvarande kunskaper*.

OBS! Tänk på att skicka in kopior på dina originalbetyg, utdrag från t.ex. antagning.se är ej giltiga.

* Datorkunskap kan inte motsvara Programmering A.

I utbildningen ingår:

  • Programmering i C#
  • Webbutveckling med ASP.NET
  • Utveckling i EPiServer
  • Grunder i databasteknik
  • HTML, CSS och klientprogrammering i JavaScript
  • Projektkommunikation och SCRUM

Praktik på ett företag i branschen

En tredjedel av utbildningen är förlagd på en verklig arbetsplats genom en LIA-praktik (LIA = Lärande i Arbete). Där får du under erfaren handledning omsätta teori i arbetslivserfarenhet för att utveckla, fördjupa och befästa dina lärdomar till kunskap. Där har du också chansen att skaffa värdefulla kontakter och lära känna branschen på ett djupare plan.

Nackademin har vi en unik närhet till anställande företag och ett stort nätverk. Du får en mycket relevant kunskap, eftersom näringslivet medverkar i utbildningens innehåll, upplägg och lärande. Genom LIA- praktiken så är Nackademin också en självklar rekryteringsbas, och våra studenter har gott rykte i branschen.

Marknaden – stor efterfrågan på EPiServer-utvecklare

EPiServer är en väldigt efterfrågad webbplattform och det är en stor efterfrågan på utvecklare som har EPiServer-kompetens. Företagen som arbetar med EPiServer-utveckling vittnar om svårigheter att rekrytera kompetent personal och efterfrågan ser ut att vara lika stor inom de närmaste åren. Det svenskbaserade EPiServer gör också nu stora satsningar utomlands, bl a i USA, och framtiden för en kunnig EPiServer-utvecklare är väldigt ljus!

Det här är den enda Yh-utbildning som är inriktad på spetskompetens inom EPiServer. Många företag i branschen anser att Yrkeshögskolans studenter har den praktiska kunskap och erfarenhet som man efterfrågar, varför framtiden för examinerade EPiServer-utvecklare ger stora möjligheter!

Yrkesroller efter avslutad utbildning

Som EPiServer-utvecklare kan du arbeta på webbyråer eller större reklambyråer, på IT-företag, som konsult samt internt på företag och organisatorer som använder EPiServer i sin verksamhet. Även myndigheter, organisationer och större kundföretag kan vara möjliga arbetsgivare. Några exempel på yrkesroller är:

  • EPiServer-utvecklare
  • .NET-utvecklare
  • Webbutvecklare
  • IT-konsult

 

Om programmet

Stad: Stockholm
Form: YH-utbildning
Pris: 0 kr
Längd: 2 år
Praktik: 20 veckor


Antagningskrav:
Lägst godkänt betyg i SvB/Sv2, EnA/En5, MaA/Ma1a/Ma1b/Ma1c, Programmering A, eller motsvarande kunskaper*.

OBS! Tänk på att skicka in kopior på dina originalbetyg, utdrag från t.ex. antagning.se är ej giltiga.

* Datorkunskap kan inte motsvara Programmering A.

Kurser

Nyheter

UX-blogg: Intervjuer med UX-klassen!

Dags för del 3 av Nackademisten Elisabeth Aguileras UX-blogg! I det här blogginlägget får vi lära känna en stor del av UX-klassen – Elli har nämligen intervjuat sina klasskompisar! Vilka är deras drömarbetsplatser, vad är det som lockar dem med UX-design och vad gjorde de innan de började på utbildningen? Häng med! Läs mer »

Blogg: Varför valde jag UX-design?

Dags för del 2 av Nackademisten Elisabeth Aguileras UX-blogg! Den här gången bloggar hon om varför hon valde att plugga till UX-designer, vad UX egentligen innebär och varför hon trivs på utbildningen. Läs mer »
Se fler nyheter »

Ledningsgruppen

 

Anmäl ditt intresse nedan

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!

Lös talet i bilden för att gå vidare

* Dessa fält måste fyllas i.