Om programmet

Stad: Solna, Stockholm

Form: Diplomutbildning

Pris: 49000 kr ink. moms

Längd: 12 veckor, start 4 september 2017

Praktik: 0 veckor


Antagningskrav:
Du behöver lägst godkänt/E betyg i:

- Svenska 2/B eller motsvarande kunskaper
- Engelska 6/B eller motsvarande kunskaper
- Om du anger att reell kompetens finns men skriftlig dokumentation saknas kan du välja att göra ett behörighetsprov där din behörighet testas.

Kurser
Kalendarium

Diplomerad juristassistent

Diplomerad juristassistent. Nackademin utvecklar utbildningar i nära samverkan med näringslivets behov av kompetens. Utbildningen Diplomerad juristassistent tar avstamp i ett stort behov på arbetsmarknaden och genomförs av yrkesverksamma jurister, advokater och gästföreläsare från branschen. Efter 12 veckors studier så kan du titelera dig Diplomerad Juristassistent!

För att utbildningen ska vara så yrkesnära som möjligt bedrivs undervisningen i ett relativt högt tempo med självstudier mellan undervisningstillfällena. Utbildningen är framtagen i nära samarbete med framstående företrädare för juristbranschen, yrkesverksamma jurister och advokater samt rekryteringsbranschen som verkar inom juridikområdet. Detta för att säkerställa att utbildningen möter de krav på kvalitet och kompetenser som företag inom branschen kräver.

Utbildningen omfattar 12 veckors salsbunden undervisning och du kommer att ha 20-30 timmar lärarledd lektionstid per vecka. Undervisningen genomförs av yrkesverksamma jurister och advokater samt gästföreläsare.

Tips! Läs bloggen där Anna Öster, advokat och utbildare på utbildningen, ger dig en inblick i juridikens värld. 

Om yrkesrollen

Som juristassistent på ett företag eller advokatbyrå så ingår bland annat ansvar för kontakter med myndigheter, domstolar och klienter. I yrkesroller ingår också att arbeta med sökning och sammanställning av information i t.ex. Word och Excel, göra presentationer i PowerPoint, upprätta affärskorrespondens, upprätta, granska och klassificera avtal samt andra juridiska dokument. Dina arbetsuppgifter kan också komma att innebära att skriva enklare rättsutredningar och PM, föra protokoll och assistera med bokföring.

Om kompetensbehovet

Advokatbyråer, domstolar och många företag har idag ett stort behov av personal med juridisk kompetens och behovet av utbildade juristassistenter växer i Sverige. Utanför Sveriges gränser, främst i USA och Storbritannien, är juristassistent en känd titel och den blir allt vanligare även i Sverige.

Det finns ett stort behov på arbetsmarknaden efter juristassistenter och framtidsutsikterna för yrkesrollen bedöms som mycket goda. Den växande efterfrågan på administratörer med juridisk kompetens växer ständigt och den allt mer komplexa globala vardagen för många företag och organisationer innebär en god framtida arbetsmarknad.

Efter utbildningen

Efter utbildningen ska du ha tillräckliga färdigheter för att kunna påbörja ett arbete som juristassistent. Du kommer att ha adekvata kunskaper inom juridik, juridisk svenska och engelska, ekonomi samt självständigt kunna arbeta med de verktyg och den metodik som yrkesrollen kräver.


Utbildningens innehåll

  • Juridik
  • Ekonomi
  • Juridisk svenska
  • Legal English
  • Kommunikation och metodik
  • IT-verktyg

Här hittar du utförliga beskrivningar av alla kurser och moment i utbildningen.

 

 

Under utbildningen får du tillgång till och blir utbildad i Karnov Juridik, en informationstjänst som kombinerar juridisk expertis med en allomfattande rättsdatabas. Tjänsten, som är en av de största på marknaden, innehåller samtliga svenska lagar och förordningar jämte expertkommentarer från Sveriges främsta jurister. Karnov Juridik tillhandahåller löpande uppdaterat material som är fullt sökbart, vilket ger dig tillgång till det aktuella rättsläget. Läs mer på www.karnovgroup.se.

 

Vilka är behörighetskraven för att gå utbildningen?

Du behöver lägst godkänt/E betyg i:

– Svenska 2/B eller motsvarande kunskaper
– Engelska 6/B eller motsvarande kunskaper
– Om du anger att reell kompetens finns men skriftlig dokumentation saknas kan du välja att göra ett behörighetsprov där din behörighet testas.

Antagning

Är du behörig till utbildningen kommer antagning att ske efter turordningsprincipen. Deltagarantalet är begränsat till 20 platser per utbildningsomgång.

Utbildningsstarter

Höstterminen: 4 september 2017

Hur söker jag?

Du ansöker via vår hemsida! På antagningswebben laddar du även upp CV och gymnasiebetyg. Det är först när du skickat in din dokumentation som din ansökan är komplett.

Anmälningsavgift

Anmälningsavgiften är på 49,000 kr inklusive moms.

Avgiften betalas enligt förfallodatum på fakturan som skickas ut i samband med antagningsbeskedet. Du bekräftar din plats genom att betala kursavgiften.

I samarbete med Human Finans erbjuder vi möjligheten att låna på kredit till anmälningsavgiften. Human Finans erbjuder bland annat räntefria delbetalningar under 12 månader. Besök www.humanfinans.se, och följ instruktionerna.

Övrig information

Utbildningen är ej studiemedelsberättigande. Du kan alltså inte få bidrag eller lån av CSN för att gå denna utbildning.

Diplom

Efter avslutad utbildning med godkänt examinationsresultat på alla kurser erhåller du ett diplom från Nackademin.

Kontakt

Vid frågor, kontakta gärna Peter Isaksson:
peter.isaksson@nackademin.se
0721-94 50 97

Ångerrätt

Konsument
För privatpersoner tillämpar Nackademin Distans- och Hemförsäljningslagen samt Konsumentköplagen. Kunden har alltid rätt att ångra sitt köp inom 14 dagar efter att avtal om tjänsten ingåtts och utan att behöva uppge någon speciell anledning. Avtalet ingås den dagen då du betalar utbildningen.

Ångerrätt 14 dagar gäller endast privatpersoner. Är du osäker på omfattningen av ångerrätten ber vi dig kontakta oss på 08-466 60 00 eller mail info@nackademin.se

Om du vill använda dig av ångerrätten:

Meddela oss på info@nackademin.se inom 14 dagar efter att du som privatperson betalat kursavgiften.

 

Tips! Se även filmen där advokaten Anna Öster och juristen Hans Ramberg, som varit med och tagit fram utbildningen, berättar om behovet, yrkesrollen och utbildningen. 

Om programmet

Stad: Solna, Stockholm
Form: Diplomutbildning
Pris: 49000 kr ink. moms
Längd: 12 veckor, start 4 september 2017
Praktik: 0 veckor


Antagningskrav:
Du behöver lägst godkänt/E betyg i:

- Svenska 2/B eller motsvarande kunskaper
- Engelska 6/B eller motsvarande kunskaper
- Om du anger att reell kompetens finns men skriftlig dokumentation saknas kan du välja att göra ett behörighetsprov där din behörighet testas.

Kurser

Nyheter

Spaning från Almedalen 2017: ”Det saknas folk – en ekvation som idag inte går ihop”

SPANING ALMEDALEN. Michael Yngvesson, vd på Nackademin, delar med sig av sina tankar och intryck från årets Almedalsvecka. Läs mer »

Blogg: Måndag morgon och på väg till advokatbyrån

Måndag morgon och på väg till advokatbyrån Klockan ringer tidigt. Det är måndag. En ny dag med nya möten står på lut. På måndagarna brukar många privat- och familjerättsliga ärenden komma in till advokatbyrån. Det händer mycket i relationen mellan människor när vi hinner umgås med varandra över helgen eller när vi är ute och rör oss för att finna nöje och jaga lycka. Både positiva men tyvärr även negativa händelser. Läs mer »
Se fler nyheter »

 

Här kan du ansöka till denna utbildning. Ansök nu