Kontaktuppgifter

08-466 60 00

antagningen@nackademin.se
Om programmet

Stad: Stockholm

Form:

Pris: 0 kr

Längd: 2 år

Praktik: 28 veckor


Antagningskrav:
Grundläggande behörighet, samt lägst godkänt betyg i SvB/Sv2, EnA/En5 och MaB/Ma2a/Ma2b/Ma2c eller motsvarande kunskaper. Samt minst 18 månaders dokumenterad arbetserfarenhet.

Kurser
Kalendarium
11apr

Öppet Hus 2015

Nyfiken på att plugga på Nackademin? Välkommen på Öppet hus!
Fler Events »
Nyhetsbrev

Anmäl dig till Nackademins nyhetsbrev om våra utbildningar!

Hur ansöker jag?

Läs mer om hur du ansöker till våra olika utbildningar.

Läs mer
Mina sidor

Här kan du logga in och se aktuell status på din ansökan!

Logga in
Arbetsplatsen

Byggnadsingenjör ROT

Är det här du? ROT står för renovering, ombyggnad, tillbyggnad. Äldre byggnader kräver kunskaper om olika byggnadsvårdstekniker, tålamod, ett metodiskt arbetssätt, god planering och förmåga att praktisk tillämpa det man lärt sig. Är du intresserad av att renovera och bygga om hus? Har du tålamodet att lära dig teori och metoder? Är du en kreativ och social problemlösare? Då har du något av vad som krävs för att bli en framgångsrik byggnadsingenjör med inriktning ROT.

Vad blir du?

Våra examinerade byggnadsingenjörer med ROT-inriktning arbetar på såväl mindre som medelstora och stora byggföretag. Du börjar med avgränsade uppgifter, ofta som biträdande arbetsledare till en arbetsledare eller platschef. Att analysera ett äldre hus är lite som att vara en läkare som ställer diagnos: det är viktigt att förstå gamla installationer för att bedöma vad som är lönsamt att byta ut och hur ombyggnader ska göras för de ska vara anpassade till kundens behov. Du kommer att t.ex. kunna arbeta som biträdande arbetsledare, entreprenadingenjör, inköpare eller kalkylingenjör.

Marknaden

Inriktningen mot ROT är en unik utbildning som uppskattas av näringslivet. Att renovera och bygga om ligger i tiden. De anställande företagen är dessutom med och anpassar innehållet, vilket gör det lättare för dig som student att snabbt få ett jobb. Just nu är det stor brist på arbetsledare eftersom pensionsavgångarna är stora inom branschen. Näringslivet medverkar i utbildningens upplägg vilket garanterar att du får rätt kunskaper.

Vad läser du?

Du får lära dig grunderna i alla de teknikområden som ingår i bygg, som t.ex. bygg-, anläggnings- och installationsteknik. Installationsteknik är extra viktigt för dig som ROT-ingenjör eftersom du måste förstå de gamla system som ska repareras, bytas ut eller byggas om. För att kunna utvecklas till ledare i framtiden får du dessutom kunskaper i juridik, ekonomi och projektledning.

Läs mer

Nyheter

Äntligen! Arbetsmarknadsdag för bygg 2014!

Idag är det Arbetsmarknadsdag för byggutbildningarna på Nackademin. Arbetsmarknadsdagen 2014 arrangeras av studenter och många framstående företag inom branschen är här för att träffa potentiella nya medarbetare. Carl Johan Ekström, som pluggar Byggprojektör CAD-BIM ger sina bästa tips för hur du som student får ut maximalt av dagen.  Läs mer »

FAQ om utbildningar 2015

Planerar du att söka en utbildning på Nackademin? Roligt! Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna.  Läs mer »
Se fler nyheter »

Ledningsgruppen

 

Anmäl ditt intresse nedan

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!

Lös talet i bilden för att gå vidare

* Dessa fält måste fyllas i.