Visa vägen-priset delas ut av Samhall sedan 2014 och uppmärksammar de som går i bräschen för personer med funktionsnedsättning och bryter deras utanförskap på arbetsmarknaden. Anna Lundqvist och Salomon Skillbrant som jobbar med byggutbildningar på Nackademin var såklart på plats på Visa vägen-galan 2016. Här kommer Salomons rapport!

”Priset går till de arbetsgivare och eldsjälar som förstår att det är viktigare att se till vad en människa kan, i stället för till vad de inte kan. Helt enkelt till de som är kloka nog att se till en persons funktionsuppsättningar. Inte för att vara snälla och vilja väl, utan för sitt eget företags bästa.

img_1370
Caroline Berg är styrelseordförande i Axel Johnson, vice ordförande för Nordstjernan samt ledamot i Axfood och Mekonomen. Hon har ett förflutet inom HR och kommunikation och att arbeta med hållbart företagande. Hon brinner för alla människors lika värde. Caroline Berg var talare på Visa vägen-galan 2016.

img_1352
Pär Johansson, moderator för galan, summerar galan med att vi har det bra i vårt land och att det finns så mycket fina initiativ. Jag tar med mig hopp. Pär Johansson, född i Sundsvall, är en svensk verksamhetsledare, teaterproducent, regissör och manusförfattare. Han är uppvuxen i Delsbo och verksam i Hudiksvall.

fullsizerender-003
Kristofer Sandström är chef över artistservice på Gröna Lund och finalist i Visa vägen-priset i kategorin ”Årets eldsjäl”. Övriga på bilden Mats Melin från Glada Hudik-teatern, även känd som ICA-Jerry, tillsammans med Samhalls vd Monica Lingegård.

fullsizerender-005

Efter en film som visade fem Samhallmedarbetare med outnyttjade kompetenser, blev det känslofyllt i salongen. Till stående ovationer bjöd Samhalls marknadsdirektör Mats Eliasson upp medarbetaren Thomas Christenson, som har Parkinson, för att prata om hans konst.

ÅRETS FINALISTER:

Kristofer Sandström är chef över artistservice på Gröna Lund och finalist i Visa vägen-priset i kategorin ”Årets eldsjäl”.

Anna Haxne är Food & Beverage Manager på Clarion Hotel Sign och en av tre finalister i Visa vägen-priset i kategorin ”Årets eldsjäl”.

Glenny Särnström, inköpschef av indirekta tjänster för Axfood, är en av tre finalister i kategorin ”Årets eldsjäl”.

Och vinnaren blev…

Kristofer Sandström!

Motiveringen löd: ”Med en värme och ett engagemang som smittar av sig har denna eldsjäl tagit sig an flera projekt med syfte att öka mångfalden på en arbetsplats där många människor möts. Integration i befintliga team samt en stark personlig närvaro i arbetsledningen har effektivt rivit fördomar. Men en blick för kompetens synliggör han olika individers tillgångar och ser ständigt nya möjligheter.

– Det viktigaste är att tro, att alla kan göra någonting. Alla har en förmåga att göra någonting – det gäller bara att vi som arbetsgivare kan få fram det, sa Kristofer när han tog emot Visa vägen-priset i kategorin Årets eldsjäl.

Vid pennan,

Salomon Skillbrant, Administrativ assistent på Nackademin”