Har du sökt en utbildning på Nackademin? Vad roligt! För att öka dina chanser att bli antagen på utbildningen som du sökt till, rekommenderar vi dig att göra ett antagningsprov.

Varför ska jag skriva ett antagningsprov?

Om vi har fler sökande än platser till en utbildning så måste vi göra ett urval. Urvalet grundas på antagningsprov, arbetslivserfarenhet, gymnasiebetyg och tidigare eftergymnasiala studier. Här kan du läsa mer om urvalet.

Antagningsprovet är den absolut största delen av meritpoängen man kan få och ökar dina chanser betydligt att komma in på utbildningen du har sökt.

Är det obligatoriskt att skriva antagningsprov?

Du har inget att förlora på att skriva antagningsprov. Alla poäng du får är viktiga i urvalet! Våra antagningsprov är inte obligatoriska – det är dock vår starka rekommendation att du skriver det för att öka dina chanser att komma in.

Vad innehåller era antagningsprov?

Provet består av två delar: en generell del där vi testar dina kunskaper i svenska, engelska och matematik samt en utbildningsspecifik del. Vissa utbildningar har också en muntlig gruppövning. Vi tillhandahåller inget instuderingsmaterial inför provet.

Hur anmäler jag mig?

Du anmäler dig via antagningssidan på yh-antagning.se. Alla provtillfällen är publicerade redan nu.

Om du har anmält dig via yh-antagning.se så har du en plats på provtillfället. Det skickas inte ut några särskilda bekräftelser.

Här kan du läsa mer om hur du ansöker till en utbildning på Nackademin. 

Stort lycka till och hoppas att vi ses i höst!