Vi använder cookies för att tillhandahålla våra tjänster och för att visa annonser baserat på intressen.
Vår policy för cookies.

Jag förstår
Kalendarium
29mar

Träffa oss på Studentums Yh-mässa!

Mellan 10.00-18.00 på Norra Latin i Stockholm har du möjlighet träffa oss och ställa frågor kring saker du undrar. Vi ser fram emot att träffa dig!
30mar

Rekryteringskväll i Uppsala

Välkommen på Rekryteringskväll kl 16-18 för våra utbildningar i Uppsala, där du möter nuvarande studenter, ansvariga för utbildningarna och personal från vår antagningsenhet. Vi ser fram emot att träffa dig!
04apr

Träffa oss på Metros Yh-mässa!

Nyfiken på att läsa en av våra utbildningar? Träffa oss få möjlighet att ställa frågor och få svar på alla dina funderingar.
Fler Events »
Nyhetsbrev

Anmäl dig till Nackademins nyhetsbrev om våra utbildningar!

Mina sidor

Här kan du logga in och se aktuell status på din ansökan!

Logga in
Nackademin på Facebook Nyhetsbrev

Anmäl dig till Nackademins nyhetsbrev om våra utbildningar!

Diplomerad Juristassistent på 12 veckor!

Är du intresserad av att arbeta inom juridik? Behovet av juristassistenter växer snabbt på den svenska arbetsmarknaden. På 12 veckor kan du utbilda dig till diplomerad juristassistent och i filmen får du svar på vad en juristassistent egentligen gör och hur en vanlig arbetsdag kan se ut. 

Som juristassistent på ett företag eller en advokatbyrå arbetar du som spindeln i nätet med varierande arbetsuppgifter som bland annat ansvar för kontakter med myndigheter, domstolar och klienter. Du söker och sammanställer information i exempelvis Word och Excel, tar fram presentationer i PowerPoint, upprätta affärskorrespondens samt upprättar, granskar och klassificera avtal och andra juridiska dokument. Dina arbetsuppgifter kan också komma att innebära att skriva enklare rättsutredningar och PM, föra protokoll och assistera med bokföring.

På 12 veckor lär du dig det du behöver för att kunna arbeta som juristassistent och möta arbetsmarknadens kompetens behov. Se filmen ovan där Anna Öster, advokat, och Hans Ramberg, jurist, som varit med och tagit fram utbildningen, berättar om behovet, yrkesrollen och utbildningen.

Låter utbildningen som något för dig? Mer information om utbildningen diplomerad juristassistent hittar du här. 

Har du frågor kring utbildningen?

Kontakta gärna Peter Isaksson:
peter.isaksson@nackademin.se
0721-94 50 97