Vi använder cookies för att tillhandahålla våra tjänster och för att visa annonser baserat på intressen.
Vår policy för cookies.

Jag förstår
Kalendarium
29mar

Träffa oss på Studentums Yh-mässa!

Mellan 10.00-18.00 på Norra Latin i Stockholm har du möjlighet träffa oss och ställa frågor kring saker du undrar. Vi ser fram emot att träffa dig!
30mar

Rekryteringskväll i Uppsala

Välkommen på Rekryteringskväll kl 16-18 för våra utbildningar i Uppsala, där du möter nuvarande studenter, ansvariga för utbildningarna och personal från vår antagningsenhet. Vi ser fram emot att träffa dig!
04apr

Träffa oss på Metros Yh-mässa!

Nyfiken på att läsa en av våra utbildningar? Träffa oss få möjlighet att ställa frågor och få svar på alla dina funderingar.
Fler Events »
Nyhetsbrev

Anmäl dig till Nackademins nyhetsbrev om våra utbildningar!

Mina sidor

Här kan du logga in och se aktuell status på din ansökan!

Logga in
Nackademin på Facebook Nyhetsbrev

Anmäl dig till Nackademins nyhetsbrev om våra utbildningar!

”Att arbeta som testare är en social roll.”

Från fritidsledare till att jobba med kvalitetssäkring och test inom resebranschen. Pia Lund pluggade Kvalitetssäkrare och testare inom IT på Nackademin och jobbar idag på Kuoni Nordic AB.

Hej, vem är du?

Hej! Jag heter Pia Lund och jobbar som Kvalitetssäkrare och testare inom IT inom resebranschen. Min yrkesbakgrund är brokig – jag har jobbat med allt från fritidsledare till webbkoordinator.

Varför valde du att du studera Kvalitetssäkrare och testare inom IT på Nackademin?

Jag hade läst Människa och Datorinteraktion på Södertörns Högskola. Där arbetade vi mycket med olika utvecklingsprojekt och i samband med dem kom jag på att det var test och kvalitetsäkring jag ville arbeta med.

När jag hittade utbildningen på Nackademin var valet för mig självklart, då utbildningen var både yrkesförberedande och teoretisk. Dessutom hade jag bara hört gott om skolans och dess utbildningar.

Vilket är ditt starkaste minne från Nackademin?

Jag har väldigt många starka minnen från Nackademin, men jag kan ta upp ett:

Det första jag slogs av att det var ett driv i kurserna. Man kom snabbt in och efter fyra veckor på Nackademin kommer jag ihåg att jag tänkte ”så här mycket som jag har lärt mig på Nackademin har jag inte lärt mig under ett år på Högskolan”. Jag gissar att det beror på att man har varvat teori med praktiska uppgifter på ett väldigt bra sätt.

Vad gör du idag? 

I dag arbetar jag som Kvalitetssäkrare och testare inom IT på researrangören Kuoni Nordic AB. Mitt arbete är väldigt varierat. Jag både testar och planerar vad som ska testas, skriver testfall, planerar vem som ska testa vad och följer upp hur testerna har gått. Att arbeta som testare är en social roll då jag har kontakt med både utvecklare, projektledare och verksamheten i stort.

Läs mer om våra utbildningar inom Kvalitetssäkrare och testare inom IT här och här