YH-UTBILDNINGAR. I livet finns många vägar att gå och när det kommer till att valet av utbildning kan det ibland kännas som att det finns ännu fler. Här har vi listat fem skäl till varför yrkeshögskolan kan vara helt rätt val, läs vidare för att se efter om det är vägen för dig!

Inget slår praktisk erfarenhet

Det är ute i verkligheten du verkligen lär dig, knyter kontakter för livet och tar dina första riktiga steg mot din framtida yrkesroll. En tredjedel av Nackademins utbildningar består alltid av praktik ute på spännande företag. Att lägga så mycket fokus på att komma ut i arbetslivet tidigt ger resultat, 70% av studenterna får jobb redan under praktiken!

Satsa på säkra jobbkort

En yrkeshögskoleutbildning får inte finnas om arbetsmarknaden inte uttryckt ett anställningsbehov. Kurser som Harry Potter och hans världar, 7,5 högskolepoäng, i all ära – med en YH-utbildning kan du vara säker på att det du lär dig är hett eftertraktat på arbetsmarknaden!

Lär dig om branschen från branschen

En YH-utbildning består alltid av en ledningsgrupp med representanter från den aktuella branschen. Ledningsgruppen är med och tar fram och påverkar innehållet i din utbildning, genom att bland annat utforma kursplanerna. Dyker det upp nya krav på din yrkesroll under utbildningens gång kan kursernas innehåll optimeras i ett nafs för att du alltid ska ha de mest aktuella verktygen med dig när du går ut. För vilka vet bäst vad du behöver lära dig för att uppfylla aktuella kompetenskrav när du är färdig med din utbildning? De som är verksamma inom din nya bransch, såklart!

Närheten till branscherna märks också i klassrummet. Det är inte ovanligt att din nästa arbetsgivare undervisar i en kurs eller tar emot din klass på ett studiebesök.

Snabbaste vägen till jobb

Less is more är en utnött klyscha som använts så mycket att den nästan borde appliceras på sig själv, men ibland stämmer den verkligen! På en YH-utbildning lär du dig bara det du verkligen har användning för i framtiden, det förkortar din tid i skolbänken och låter dig fokusera på att bli så bra som möjligt på det som spelar roll. Känner du mer för att avancera än doktorera, bli heltidare än att plugga vidare och ser arbetslivet som huvudalternativet så kan yrkeshögskolan vara platsen för dig.

Studentlivets viktigaste byggstenar glöms inte bort

Trots att yrkeshögskolan har vissa starka fokusområden glöms inte de viktiga delarna som skapar en bra studietid bort. Som student på Nackademin har du rätt till studiestöd från CSN och möjlighet att delta i inspirerande gästföreläsningar och arbetsmarknadsdagar.

Här kan du läsa mer om Nackademins YH-utbildningar!

Har du frågor om yrkeshögskolan? Läs några vanliga frågor och svar här!